SportFoto: Facebook/Taekwondo Akademija Kragujevac

Tekvondo akademiji Kragujevac ČETIRI medalje na Trofeju Beograda

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 10 11 2022

Članovi Tekvondo akademije Kragujevac osvojili su četiri medalje, po dve zlatne i bronzane, na “Trofeju Beograda” održanom u Sportskoj hali “Ranko Žeravica”. 

Na tom turniru nadmetalo se više od 700 takmičara. Zlatne medalje Tekvondo akademiji Kragujevac donele su Marija Bradić i Sofija Živojinović, a bronzane Milica Stanković i Miroslav Kostović. 

Na Trofeju Beograda održani sui  izborni mečevi za ulazak u reprezentaciju Srbije za Evropsko kadetsko prvenstvo. Za svoje mesto u nacionalnoj selekciji borile su se i takmičarke Tekvondo akademije Kragujevac, Đurđa Bradić i Anastasija Sokolov.

Đurđa se posle dve pobede u tromeču zasluženo izborila za učešće na Prvenstvu Evrope. Anastasija nije uspela da se kvalifikuje, ali je prikazanim vrhunskim borbama pokazala da je sa razlogom bila u najužem izboru za reprezentaciju.

Ovim se broj reprezentativaca Srbije na Evropskom prvenstvu iz redova Tekvondo Akademije Kragujevac popeo na tri, pa će na Maltu krajem novembra otputovati Elena Bradić, Pavle Cvetković i Đurđa Bradić.