SportFoto: FK Radnički 1923

Važna pobeda fudbalera Radničkog na domaćem terenu

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 19 02 2024

Nakon pobede nad imenjakom iz Niša u prošlom kolu Mocart Bet Superlige, fudbaleri Radničkog dočekali su na svom terenu novosadsku Vojvodinu i slavili rezultaom 2:1 (1:0).

Šumadinci su ovom pobedom iskoračili na šestu poziciju superligaške tabele i ozbiljno se uključili u borbu za raspodelu evro-viza. Navijači su na solidno popunjenim tribinama mogli da uživaju u odličnoj igri izabranika trenera Feđe Dudića.

To što su naspram sebe imali prilično kvalitetnog i motivisanog rivala, koji je gostovanje u prestonici Šumadije video kao priliku za prvu prolećnu radost posle neočekivanog remija sa lučanskom Mladošću na “Karađorđu”, nije sputalo izabranike trenera Feđe Dudića da još jednom potvrde epitet najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dela Mocart Bet Superlige. U jednoj prilično otvorenoj utakmici sa dosta šansi na obe strane presudila je veća želja za pobedom domaćeg tima, koji je do trijumfa došao pogotkom Miloša Ristića sa “bele tačke” pet minuta pre kraja utakmice.

"Vojvodina nas je na samom početku utakmice iznenadila sa par taktičkih stvari. Srećom, brzo smo uspeli da se konsolidujemo i „prešaltamo“ sa jednog na drugi sistem igre. Od tog momenta, pa sve do kraja prvog poluvremena, bili smo potpuno ravnopravan, ako ne i bolji rival na terenu. Pored tog vodećeg pogotka Vižđija, imali smo još jednu ozbiljnu priliku u finišu prvog poluvremena koju nismo uspeli da realizujemo. U drugom poluvremenu je do izražaja došao individualni kvalitet igrača Vojvodine, posebno u situacijama „jedan na jedan“. Zasluženo su došli do izjednačenja, iako je tom njihovom pogotku prethodila kardinalna greška naše odbrane. Za razliku od nekih prethodnih utakmica gde smo uglavnom imali tendenciju da se raspadnemo posle primljenog gola, ovoga puta to nije bio slučaj. Nismo podlegli pritisku i zasrljali, već smo nastavili mirno da kroz posed tražimo priliku da dođemo do drugog pogotka. Na kraju je usledio taj jednaesterac, posle koga smo propustili još nekoliko povoljnih šansi da zatvorimo utakmicu. Pohvalio bih moje igrače na želji i borbenosti koju su prikazali na ovoj utakmici, posebno kod tih takozvanih „ničijih lopti“. Mislim da je to na kraju i prelomilo utakmicu", smatra šef struke kragujevačkog superligaša Feđa Dudić i naglašava da dobri rezultati njegove ekipe nikako ne mogu da se podvedu pod termin slučajnosti, već da iza njih stoji kvalitetan rad na treninzima i maksimalna posvećenost svakog igrača u pravcu ostvarenja takmičarskih ciljeva:

"Neki naš cilj bio je da u ove dve utakmice uzmemo makar četiri boda. Na kraju smo uzeli svih šest i napravili odličnu startnu poziciju za samu završnicu prvenstva. Moram naglasiti da svi ovi ostvareni rezultati nisu plod slučajnosti, već pre svega dobre igre i izuzetne timske energije koju ova ekipa poseduje. Posebno mi je drago što smo dobrim igrama i rezultatima uspeli da vratimo publiku na stadion. Nadam se da će sa lepšim vremenom koje nam dolazi i broj ljudi na tribinama još više rasti i da će odlazak na „Čika Daču“ vikendom postati neka vrsta rituala za većinu Kragujevčana", zaključio je strateg “crvenih”.

Strelci za Radnički bili su Vižđi u 19. i Miloš Ristić iz jedanaesterca u 85. minutu, dok je jedini strelac za Vojvodinu bio Zukić u 64. minutu.

 “Crveni” su se pobedom nad Novosađanima aktivno uključili u trku za izlazak u Evropu. Kragujevčani su trenutno na deobi šeste pozicije, zajedno sa Vojvodinom i lučanskom Mladošću, pri čemu im petoplasirani Novi Pazar beži samo jedan bod.

Nakon tri uzastopne utakmice na domaćem terenu, fudbalere Radničkog 1923 narednog vikenda očekuje gostovanje ivanjičkom Javor Matisu, koga su, podsetimo, savladali u prvom delu sezone na “Čika Dači” sa 2:0.

Izvor: FK Radnički 1923