SportFoto: Kragujevac Wild boars

VEPROVI PONOVO BOLJI OD VUKOVA U „VEČITOM DERBIJU“

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 22 05 2023

I drugi put ove sezone Kragujevac Wild Boarsi slavili su u „večitom derbiju“ sa beogradskim SBB Vukovima, ovoga puta u prelepom ambijentu Sportskog centra „Pampas“, u Donjoj Trnavi, gde su igrali kao domaćini, rezultatom 41:25.

Šumadinci su fantastično otvorili utakmicu i poveli iz prve akcije, trčanjem američkog raninbeka Eštona Hrda za 53 jarda (7:0), a zatim su iznenadili protivnika nešto kraćim kik-of udarcem, koji je pokupio talentovani Dimitrije Novaković i obezbedio svom timu napad sa 23 jarda. Međutim, napad to nije uspeo da materijalizuje, ponajviše zahvaljujući kaznama, pa je propustio šansu da zada veliki udarac Vukovima i predao im posed.

Beograđani su to kaznili, pasom za tačdaun Džošue Katrajta ka Petru Bajalici, koji je odradio veći deo posla, odbio dva duela sa čuvarima i istrčao do end zone (7:7).

Veprovi su imali spreman odgovor. Kvoterbek Ajzea Grin je dalekometnim pasom pronašao Milana Novaković nadomak crvene zone, a posle par akcija Hrd je došao do novog tačdauna, trčanjem od osam jardi – 14:7.

Usledio je drajv u kom je izdominirao mladi lajnbeker Veprovra, Đorđe Gačić. Najpre je izblokirao pas, zatim sekovao protivničkog kvoterbeka Katrajta za 18 jardi, a zatim ga zaustavio u još jednom naletu i primorao Vukove da pantuju.

Zatim je Hrd ponovo eksplodirao i doveo Veprove do 28 jardi od protivničke end zone, ali se taj drajv završio neuspešnim fild golom. Defanziva domaćih potom je ponovo odmah primorala Vukove na ispucavanje, a Hrd je fantastično vratio i pant, do 18 jardi, odakle je ovoga puta kvoterbek Ajzea Grin zadao završni udarac za nove poene i dva poseda prednosti – 21:7.

Vukovi su potom strpljivo pomerali lance i posle jedne diskutabilne odluke umesto fambla dobili novi pokušaj tik ispred end zone, odakle je šansu iskoristio trčanjem vođa napada Katrajt – 21:13, a Vladimir Radenović i Aleksa Stevanović izblokirali pokušaj za ekstra poen.

U drugom poluvremenu Vukovi su prvi poentirali, novim trčanjem kvoterbeka Katrajta, ali uz neuspešnu konverziju za dva, pa su Veprovi i dalje ostali u vođstvu (21:19).

Kragujevčani su dokusurili protivnika u poslednjoj četvrtini. Grin je sve više pomagao Hrdu u atacima po zemlji, pa je postigao još jedan tačdaun trčanjem, a potom otklonio sve dileme oko pobednika pasom ka Strahinji Stepoviću (34:19).

Šlag na tortu dodao je odlični defanzivni end Milan Stojanović, vraćanjem intersepcije za tačdaun za velikih 41:19. Sve što su Beograđani uspeli da urade do kraja bilo je da ublaže poraz hvatanjem veterana Ivana Klarića.

Izabranici trenera Predraga Šćekića tako su zacementirali prvo mesto pred plej-of, a u preostala dva meča u regularnom delu gostuju novosadskim Wild Dogs-ima i beogradskim Blue Dragons-ima.

Kragujevac Wild Boars – SBB Vukovi Beograd 41:25 (14:7, 7:6, 0:6, 20:0)

7:0 Ešton Hrd trčanje 53 jarda, Jovan Stojković PAT
7:7 Džošua Kartrajt pas 60 jardi ka Petru Bajalici, Željko Stegnjaja PAT
14:7 Hrd trčanje 8 jardi, Stojković PAT
21:7 Ajzea Grin trčanje 10 jardi, Stojković PAT
21:13 Katrajt trčanje 1 jard, izblokiran PAT
21:19 Katrajt trčanje za 14 jardi, neuspešno za dva
28:19 Grin trčanje za 20 jardi, Stojković PAT
34:19 Grin pas 18 jardi ka Strahinji Stepoviću, neuspešan PAT
41:19 Milan Stojanović vraćanje intersepcije 35 jardi, Stojković PAT
41:25 Katrajt pas 10 jardi ka Ivanu Klariću