SportFoto: SPD Radnički

Završene pripreme reprezentacije u Kragujevcu, dva igrača Radničkog na spisku

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 22 06 2023

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je danas u Kragujevcu jednomesečne pripreme za tri važna takmičenja koja je očekuju ovog leta, a na spisku od 17 igrača koji nastavljaju reprezentativne akcije našla su se dvojica igrača Radničkog, Filip Janković i Bogdan Gavrilović.

Selektor Srbije i trener Radničkog, Uroš Stevanović, opredelio se za sledeće igrače: Branislav Mitrović (Lil), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radoslav Filipović (bez kluba), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda),Vasilije Martinović (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički), Marko Radović (Crvena zvezda).

Iz tabora Radničkog, u stručnom timu su i mladi kragujevački trener Miloš Ostojić, zadužen za video analizu i Vladimir Radović, dugogodišnji fizioterapeut.

Reprezentacija putuje u četvrtak u Istanbul na kvalifikacioni turnir od 23. do 25. juna za odlazak Evropsko prvenstvo, na kom će se sastati sa Turskom, Slovačkom i Velikom Britanijom. Posle toga leti se direktno u Los Anđeles, na završnicu Svetskog kupa, odakle ekspedicija odlazi u Japan, gde je najpre očekuju mini pripreme, a zatim i Svetsko prvenstvo, od 14. do 30. jula, u Fukuoki.

"Osmorica igrača koja su igrala na „fajnal-ejtu“ priključila su nam se tek 8. juna, pa smo na okupu bili samo dve nedelje, što je jako kratak period. Na pripremama je atmosfera bila jako dobra i kvalitetno smo radili i sada sledi ono najbitnije, utakmice i turniri. Sva tri takmičenja imaju značaj. Značajno je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, finale Svetskog kupa donosi plasman na Svetsko prvenstvo u Dohi, pa i to takmičenje ima značaj, a ne treba trošiti reči koliko je Svetsko takmičenje važno kako zbog njega samog, tako i dva mesta za Olimpijske igre. Svaka utakmica nam je bitna, moramo i ove tri u Turskoj da iskoristimo na najbolji mogući način, da se kroz njih i Svetski kup pripremimo za Svetsko prvenstvo. Pre samog turnira ćemo imati i sparinge sa Crnom Gorom u Japanu", rekao je Uroš Stevanović, selektor Srbije.

Kapiten Radničkog, Filip Janković, dodaje da se reprezentativci osećaju spremno i da je atmosfera u ekipi odlična.

"Zadovoljan sam pripremama, zaista smo jako kvalitetno radili, po prvi put je sa nama bila i kondicioni trener Dajana Zoretić, i svi smo prezadovoljni radom u teretani i fizičkom spremom. Atmosfera i hemija u ekipi su na izuzetnom nivou. Očekuje nas još rada, ali spremni očekujemo ove prve utakmice. Po prvi put se susrećemo sa kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u grupi u kojoj smo apsolutni favoriti. Prvi pravi izazovi nas očekuju u Americi, od četvrtfinala Svetskog kupa sa domaćinom, a potom i najbitniji turnir, Svetsko prvenstvo. Reprezentacija Srbije uvek „puca“ na zlato i idemo na najviši mogući plasman. Finale Svetskog prvenstva donosi vizu za Olimpijske igre i to nam je jedan od glavnih ciljeva", rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog i vaterpolista Srbije.

Mladi Nemanja Stanojević i Luka Pljevnačić, koji su odradili kompletne pripreme, a zatim otpali sa spiska, nastaviće da rade sa B reprezentacijom, koju očekuju gostovanja u Južnoj Koreji i Iranu.

Izvor: SPD Radnički