SportFoto: SPD Radnički

Zvezdi pripao derbi u Kragujevcu

Autor: InfoKG
14:45 | Ponedeljak, 20 11 2023

U derbiju Grupe B Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog, poraženi su od Crvene zvezde, na svom bazenu, rezultatom 10:7.
Utakmica je od samog početka bila izuzetno tvrda i neizvesna, a Zvezda je u drugom poluvremenu uspela da slomi otpor rivala i pobedom se vrati na vrh tabele grupe B.

Kragujevčani su poveli iz drugog napada, pogotkom najiskusnijeg Miroslava Ranđića, ali je odmah na drugoj strani izjednačio levoruki Marko Radović. Domaćin je ipak na prvi predah otišao sa golom prednosti, pošto je Kristian Šulc bio precizan sa distance – 2:1.
Imali su izabranici Uroša Stevanovića minimalno vođstvo tokom čitavog prvog poluvremena, ali nisu uspeli da se rezultatski „odlepe“, što je Zvezda iskoristila i izjednačila do odlaska na odmor – 4:4.

U drugom delu susreta Beograđani su prvi put došli do vođstva, preko Dušana Vasića (5:4), a zatim su stekli i prednost od dva gola koju su i preneli u poslednju deonicu (8:6).

Radnički je u prvom napadu smanjio zasotatak golom Vićkovića (8:7), ali je Draško Gogov šest minuta pre kraja vratio Zvezdu na „plus dva“ (9:7). Dugo je taj rezultat bio na snazi, uprkos pokušajima domaćih da se vrate u igru. Ipak, nisu uspeli da probiju raspoloženog čuvara mreže Mišovića, da bi sve dileme, dva minuta pre kraja, otklonio Gogov, koji je bio najprisebniji kada se utakmica lomila (10:7).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su upravo Draško Gogov i Marko Radović sa po tri gola, dok su u ekipi Radničkog po dva postigli Miroslav Ranđić i Lazar Vićković.

Ovi rivali sastaće se i u polufinalu „fajnal-fora“ Kupa Srbije, 2. decembra.