Škola "Milutin i Draginja Todorović" 132 godine postojanja krunisala novim ruhom sale i dvorišta (FOTO)

Nedelja, 16 Jun 2019 11:00Autor: Jovana Mladenović

Osnovna škola "Milutin i Draginja Todorović" svečanom akademijom obeležila je 132 godine rada i postojanja. Dan škole bio je prilika da se vide i rezultati rada dve kapitalne investicije – rekonstukcije fiskulturne sale i partera školskog dvorišta.

"Neumorno i neprestano ovaj školski kolektiv ostavlja tragove svog rada, menja i unapređuje. Ovo je moderna i uzorna škola, dobro opremljena savremenim učilima i sredstvima, učesnik je više projekata od nacionalnog značaja, preduzetnička škola, ocenjena najvišom ocenom za rad i rezultate. Iskoristili smo ovu priliku da spojimo Dan škole i svečanost povodom završetka dve kapitalne investicije – rekonstukcije fiskulturne sale i partera školskog dvorišta", rekao je direktor škole Dragan Pavlović.

Fiskulturna sala je kompletno rekonstruisana, dograđena je tribina za 50 gledalaca, a svlačionice sa mokrim čvorom sada su postale funkcionalne. Zamenjena je kompletna stolarija i zaštitna mreža, okrečena zgrada i postavljen novi krovni pokrivač.

Ukupna vrednost radova iznosi 17 miliona dinara, od čega je samo za uređenje dvorišta opredeljeno 11 miliona.

Nakon uređenja partera to je postalo ogledno dvorište. Najpre su zamenjene toplovodne cevi od podstanice do fiskulturne sale, postavljena nova kišna kanalizacija, maštovito uređeno dvorište sa brojnim klupama i zelenim oazama. Sve što je urađeno, istakao je direktor Pavlović, otvorena je podrška lokalne samouprave našim učenicima i nastavnicima da još bolje rade i postižu bolje rezultate. Ulazimo i u ispunjenje dugogodišnjeg sna o proširenju našeg malog školskog dvorišta. Školi je dodeljen deo ulice Radosava Markovića u širini dvorišta do Lepnice i to će biti investicija za sva vremena.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije