SportFoto: ekonomac.com

U okviru SPD „Radnički“ uskoro još dva kluba

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 18 05 2019

SPD „Radnički“ uskoro će se priključiti još dva kluba – vaterpolo i rukomentni klub, a odluku će potvrditi i ministar sporta Vanja Udovičić.

Nagomilani dugovi iz prethodnog perioda Sportskih centara “Mladost“ i „Park“ uslovili su niz problema, pa je za njih bila neizbežna likvidacija.

Novoformirano Sportsko privredno duštvo „Radnički“, uz podršku lokalne samouprave, sada nastoji da vrati poverenje igrača, sponzora i dobavljača, ali i popravi sliku sporta u gradu.

Sportsko privredno društvo Radnički radi od sredine februara. Dugovi sportskih ustanova koji su bili enormni su vraćeni, a pod ovim krovom trenutno je Odbojkaški klub iz koga je i nastalo novoformirano Sportsko privredno društvo.

Zaposleni koji su radili u bivšim sportskim centrima „Mladost“ i „Park“ nisu ostali bez posla, a sada se u ovom Sportskom privrednom društvu nalazi 69-oro bivših radnika tih ustanova. Još četvoro je prema svim zakonskim regulativama zbrinuto u dugim gradskim preduzećima i ustanovama.

Uskoro će se Sportskom privrednom društvu Radnički priključiti još dva kluba – vaterpolo i rukomentni klub. A odluku će potvrditi i ministar sporta Vanja Udovičić, najavljuju u Radničkom .

Kragujevac je oduvek bio sportski grad, a srca mnogih Kragujevčana kucaju u ritmu Radničkog, ističu navijači.

Mladi koji treniraju u Radničkom, u mlađim kategorijama imaju lekara, pedagoga i niz beneficija ,a treneri su usmereni da na najbolji način rade sa njima.

Radnički očekuje da se pod njihovim krovom nađu još i muška i ženska selekcija Košarkaškog kluba.

Košarka kao sport aktivira veliki broj i igrača i navijača, pa je vrlo značajno da se u velikoj sportskoj porodici Radničkog nađu i košarkaši.

Kragujevčani su oduvek voleli svoj klub i navijali za Radnički u svim sportovima. Zbog toga priželjkuju da im se pridruže i atletski, biciklistički i plivački klub.

Izvor: RTK

Izvor: RTK