InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Otvorena fiskulturna sala Bogoslovije posle 17 godina izgradnje (FOTO)

Autor: InfoKG
08:45 | Utorak, 24 10 2023

Fiskulturna sala Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog otvorena je posle 17  godina izgradnje, uz podršku grada i države. Pored učenika Bogoslovije, salu će za treninge i pripreme koristiti i rukometaši Radničkog. 

Izgradnja fiskuturne sale Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog počela je 2006. godine, a otvorena je tek sada zbog mnogobrojnih problema i nedostataka koji su usporavali izgradnju. 

Ovo je trenutak da se zahvalim ministarstvima, državi i gradu, ali uvek neizostavnoj podršci i blagoslovu episkopa šumadijskog Jovana. Trudom mnogih ljudi dočekali smo otvaranje fiskulturne sale. Nadam se da će izgrađeni kompleks ispuniti sva očekivanja, a to je da se raduje svako ko uđe ovde gradeći time čvrsto zajedništvo među svim ljudima”, rekao je rektor Bogoslovije prof. dr Zoran Krstić.

Sredstva za izgradnju fiskuturne sale Bogoslovije obezbedili su lokalna samouprava i država.

Ovaj infrastrukturni objekat će koristiti bogoslovi koji su se opredelili za duhovnost i koju, uz pomoć svojih profesora i duhovnika, u ovoj školi usavršavaju. Od sada će moći da je u adekvatnim uslovima upotpunjuju i zdravim fizičkim aktivnostima. Na veliko zadovoljstvo u proteklom periodu rekonstruisano je, adaptirano i izgrađeno veliki broj fiskulturnih sala. Sala Bogoslovije je kruna takvog projekta, jer ono što je započeto još 2006. godine nakon svih problema i nedostataka koji su usporavali izgradnju i završetak, danas dobije ovakav izgled. Siguran sam da će ovo zdanje služiti našim bogoslovima, ali da će poslužiti i kragujevačkim sportistima za treninge i pripreme”, kazao je predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović.

Učenici Bogoslovije od sada će imati svoju salu, ali i kragujevački rukometaši svoj dom. Time će Kragujevac postati jedinstven grad u Srbiji koji će imati salu samo za rukomet”, izjavio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Naime, sve selekcije Rukometnog kluba Radnički treniraće u fiskulturnoj sali Bogoslovije. 

Objekat je osveštao episkop šumadijski gospodin Jovan sa sveštenstvom.

Galerija slika