InfoFoto: Facebook/Za Anin zivot

Ana Miletić sa bratom u Japanu, spremna da primi terapiju (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 05 12 2022

Kragujevčanka Ana Miletić, koja boluje od najagresivnijeg tumora na mozgu, sa rođenim bratom Đorđem Bojovićem je u Japanu, gde treba da primi inovativni lek „Delytact”, za koji japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja oko 90 odsto.

Posle puno peripetija od trenutka kada smo svi zajedno prikupili novac za njeno lečenje, Ana je konačno u Tokiju i spremna je za prvu dozu terapije, koju će, nadamo se, primiti vrlo brzo. U društvu svog brata Đorđa, javlja se iz Tokija, spremna za sve što lečenje nosi. I sve vas pozdravlja.

Konačno smo uspeli udruženim snagama da privedemo našu misiju do kraja, zahvalni smo svima koji su učestvovali u prikupljanju novca, ali i svima koji su kasnije bili angažovani u prevazilaženju kasnijih problema birokratske prirode.

Sada nam svima ostaje da se molimo Bogu da sve prođe u najboljem redu i da terapija da očekivane rezultate, pa da ih oboje vidimo uskoro u našoj Srbiji, u našem Kragujevcu isto ovako nasmejane i srećne!”, objavljeno je na Facebook stranici “Za Anin život”.

Podsetimo, četrdesetogodišnja Ana Miletić operisana je 17.juna ove godine na neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Nakon toga, dijagnostikovana joj je najteža forma tumora mozga Glioblastoma multiforme, gradus IV.  Brat Ane Miletić, Đorđe Bojović kaže da je nakon mišljenja prof. Tanake sa Univerzitetske klinike u Tokiju početkom avgusta u kome je upitao koji je najkraći rok u kom mogu da doputuju u Japan i dođu na kliniku, pokrenuta je velika akcija prikupljanja novčanih sredstava za Anino lečenje. 

Zahvaljujući humanim ljudima iz cele zemlje, ali i dijaspore, 400.000 evra za Anino lečenje u Japanu je prikupljeno već sredinom avgusta, i to za manje od dve nedelje. Potom se čekalo da Ana završi sa zračnom i hemioterapijom u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, što se dogodilo 6. septembra. Od tada je Ana čekala da otputuje u Japan, tačnije da tamošnja bolnica odobri njen prijem. U reševanje ove situacije bili su uključeni i država, ambasade Srbije i Japana.  

Konačno, Ana Miletić je u petak uveče otputovala u Japan, a njen brat Đorđe Bojović tada je rekao da se ona za sada oseća dobro i da jedva čeka da primi lek. Reč je o inovativnom leku „Delytact”, za koji japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja tumora na mozgu 92 odsto.

Galerija slika