InfoFoto: Printscreen - TV Prva

Antić: Bolja epidemiološka situacija, manje pregleda i novozaraženih

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 18 01 2021

U Kragujevcu je trenutno epidemiološka situacija mnogo bolja u odnosu na kraj prošle godine, kada je bilo oko 1.000 pregleda dnevno, a sada je taj broj smanjen na 300. To je izjavio za InfoKG direktor ovdašnjeg Doma zdravlja Vasilije Antić i dodao da su zbog toga dve ambulante isključene iz kragujevačkog KOVID sistema. Građani sa simptomima Korona virusa sada se pregledaju samo u KOVID ambulanti u ATD-u.    

Epidemiološka situacije u Kragujevcu je trenutno znatno bolja, nego krajem prošle godine, tvrdi direktor ovdašnjeg Doma zdravlja Vasilije Antić. Naglašava da je trenutno na dnevnom nivou zantno manje pregleda, ali i novozaraženih.    

Za razliku od početka decembra kada smo dnevno imali više od 1.000 pregleda, u nedelji za nama je bilo oko 300. Zbog toga su dve ambulante isključene iz KOVID sistema, ali su spremene da ponovo budu otvorene ukoliko bude bilo potrebno. Epidemiološka situacija je mnogo bolja ovih dana, jer ima oko 50 zaraženih u Kragujevcu. Očekujem da se taj broj ove nedelje dodatno smanjuje. Odlična je stvar što je krenula vakcinacija. Tako da, kada se stvore antitela za nekih mesec dana, očekuje se da više nikad ne bude onakav jak talas kakav je bio krajem novembra i početkom decembra prošle godine”, izjavio je Antić.  

Iz kragujevačkog KOVID sistema su izašli Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava i Zdravstvena ambulanta broj 1 Doma zdravlja i to zbog manjeg broja pacijenata sa simptomima infekcije Кorona virusa.   

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije i Dečja KOVID ambulanta, obe u zgradi ATD-a, nastavljaju da zbrinjavaju pacijente sa sumnjom na infekciju Кorona virusa. U KOVID ambulanti od danas radi po osam timova u smeni i to svakog dana od 7 do 22 časa.  

Direktor Doma zdravlja Kragujevac Vasilije Antić pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv Korona virusa.    

Građani se mogu prijaviti za vakcinaciju protiv Korona virusa putem portal eUprava i pozivom na broj telefona 0800/222-334, koji je otvoren od 8 do 20 časova.

Dom zdravlja Kragujevac je formirao za sada četiri medicinska tima lekara i tehničara za vakcinisanje građana. Iz ove zdravstvene ustanove su najavili da će shodno interesovanju građana za vakcinisanje i broj timova biti proširen.