Info

Antić: Umrli otac i sin iz Grošnice od Korone, pa gotovo svi meštani došli da se vakcinišu

Autor: Branko Vukašinović
17:02 | Utorak, 12 10 2021

Od posledica Korona virusa nedavno su u dva dana umrli četrdesetogodišnji muškarac i njegov otac iz Grošnice, pa su sutradan na punkt za imunizaciju došli gotovo svi meštani ovog naselja da se vakcinišu. To je izjavio direktor kragujevačkog Doma zdravlja Vasilije Antić i naglasio da je žalosno to što se pojedinci za vakcinaciju odlučuju tek kada neko iz njihovog okruženja izgubi borbu sa ovim virusom. Zbog toga je, po ko zna koji put, apelovao na građane da se vakcinišu i podsetio da je od danas na novoj lokaciji otvoren punkt za masovnu imunizaciju i to u školi “Vukašin Marković” u Erdogliji. 

Od početka masovne imunizacije protiv Korone do sada je vakcinisano oko 81.500 Kragujevčana, drugu dozu je primilo više od 78.000 njih, a treću čak 23.000. U Kragujevcu se dnevno protiv Korona virusa vakciniše oko 900 građana. Od tog broja, na dnevnom nivou po 100 građana primi prvu ili drugu dozu vakcine, a treću oko 700 njih. 

Voleli bismo da bude bolji odziv građana za imunizaciju, jer da bismo napravili odgovarajuću zaštitu trebalo bi da bude vakcinisano više od 100.000 građana Kragujevca”, rekao je direktor Dom zdravlja Kragujevac, Vasilije Antić. 

Naglašava da je žalosno to što se pojedinci za vakcinaciju odlučuju tek kada neko iz njihovog okruženja izgubi borbu sa ovim virusom. 

Tako smo nedavno imali slučaj u naselju Grošnica da su u roku od dva dana od posledica Korona virusa umrli sin koji je imao 40 godina i njegov otac, tako da je praktično celo naselje došlo sutradan da se vakciniše”, kaže Antić.  

Od nedavno je u Kragujevcu pojačana i kontrola poštovanja protivepidemijskih mera, pa su počele da “pljušte kazne”. Nadležni kažu i da građani sada sve više poštuju mere. 

Do sada je sprovedeno oko 21.500 inspekcijskih nadzora, izrečeno je više od 190 prekršajnih mera, a 59 objekata je bilo privremeno zatvoreno. Samo tokom poslednjeg vikenda bilo je 320 inspekcijskih nadzora, a izrečena je 21 prekršajna mera”, rekla je koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera grada Kragujevca, Gordana Damnjanović. 

Nadležni, po ko zna koji put, apeluju na građane da poštuju mere i vakcinom se zaštite od Korone. Podsećaju da je od danas na novoj lokaciji otvoren punkt za masovnu imunizaciju građana protiv virusa COVID-19 i to u školi “Vukašin Marković”, koja se nalazi u ulici Božane Prpić broj 13, u Erdogliji.

Građanima su na ovom punktu na raspolaganju sve dostupne vakcine, odnosno Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V. 

Radno vreme vakcinalnog punkta u školi “Vukašin Marković” radnima danima je od 8 do 20 časova, a vikendom od 8 do 18 časova.