InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs i JKP Šumadija

Asfaltiran put u Rogojevcu (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 26 05 2023

U selu Rogojevac asfaltiran je lokalni put u dužini od 405 metara, a za te namene je iz gradskog budžeta izdvojeno 3,7 miliona dinara. 

Predsednik Saveta MZ Rogojevac, Dragan Pavlović kaže da je ovim asfaltiranjem rešen veliki problem koji su do sada imali mešteni ovog sela. 

Posle svake veće kiše put bi bio odnet i tokom godine po nekoliko puta smo morali da ga nasipamo. Samostalno smo iskopali odvodne kanale kako bi delimično rešili pitanje. Pored asfaltiranja, JKP Šumadija name je pomogla da očistimo rastinje na jednom delu puta, pa smo i taj sporedni put učinili prohodnom. To će meštanima da olakša prilazak do svojih njiva i komšija", kaže Pavlović i dodaje da se nada pomoći na rešavanju još nekih problema na teritoriji ove mesne zajednice, kao što su putevi pored groblja, ali i crkve i škole.

Lokalni put u Rogojevcu asfaltirali su radnici JKP “Šumadija”. 

Sektor niskogradnje izvodi radove po predviđenom planu i programu na održavanju infrastrukture na teritoriji grada Kragujevca. U MZ Rogojevac asfaltiranju lokalnog puta prethodili su pripremni radovi - ravnjanja podloge i nasipanja kamenog materijala. Na dužini od 405 i širini tri metara puta, utrošeno je 200 tona asfaltne mase”, kazao je direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović.

Vrednost tih radova je 3,7 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradske kase. 

Grad Kragujevac iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za izgradnju i rekonstrukciju ulica i puteva u cilju ravnomernog razvoja svih delova grada, kao i seoskih i prigradskih mesnih zajednica. Od posebnog značaja je saradnja sa savetima mesnih zajednica čije predloge grad razmatra i u skladu sa mogućnostima realizuje. Na predloge saveta mesnih zajednica pravimo plan i program za ove radove i upravo je asfaltiranje lokalnog puta u Rogojevcu rezultat te saradnje. U prethodnom periodu u ovoj mesnoj zajednici urađeno je nasipanje lokalnih puteva, iskop kanala, a u okviru redovnog održavanja zamenjene su sijalice javnog osvetljenja, uklonjene deponije. Sva ulaganja i radovi imaju jedinstven cilj, a to je poboljšanje uslova života ljudi koji žive na selu, ali i onih koji žele da se vrate u svoja domaćinstva. U narednom periodu nastavićemo sa takvim ulaganjima i u seoskim i gradskim i prigradskim mesnim zajednicama”, poručla je članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, Maja Angelovska. 

Nadležni najavljuju da nakon završetka radova na sanaciji puta u Erdeču, mehanizacija i ekipe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija” prelaze u Grošnicu, Uglješnicu i Vinograde. Dodaju da je u narednom periodu planirano asfaltiranje Cajgetove ulice u MZ Vinogradi i ulica Pauna Jankovića na Deninom brdu.

Galerija slika