InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Asfaltirana Prištinska ulica u MZ Vašarište, evo gde se seli mehanizacija JKP Šumadija (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:50 | Četvrtak, 27 04 2023

U Ulici Prištinskoj u MZ Vašarište ekipe JKP Šumadija, sektor niskogradnje, izvode završne radove na asfaltiranju. U ulicu dužine nešto više od 270 i širine 5 metara biće ugrađeno 275 tona asfaltne mase, a vrednost radova je 4,9 miliona dinara. 

Pre asfaltiranja Prištinske ulice u MZ Vašarište urađeni su pripremni radovi od skidanja starog asfalta, popravke ivičnjaka i ugradnje novog, izdizanje šahti do nivoa kote, ugradnje kamenog materijala, valjanja i kišne kanalizacije do današnje ugradnje 275 tona asfaltne mase.

U toku su pripremni radovi za asfaltiranje Ulice Kadinjača u Bresnici, a inače mašine JKP Šumadija su na teritoriji čitavog grada od kopanja kanala u Rogojevcu, tamponiranja ulica u Erdeču, atarskih puteva u Jarušicama, građevinski radovi se izvode u ulici Užičke republike, kao i sanacija udarnih rupa u užem centru grada. 

Veoma brzo će iz MZ Vašarište ekipe i mehanizazacija JKP Šumadije preći u Sušicu gde radimo Cajgetovu ulicu, na Denino brdo, zatim u MZ Bresnica gde radimo  ulice 25. avgusta i Kadinjača, rekao je Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačelnika Kragujevca i podsetio da se paralelno sa radovima na asfaltiranju izvode i radovi na sanaciji puteva na seskom području u Rogojevcu, Jarušicama i prigradskom delu u Erdeču. 

Galerija slika