InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Asfaltirana Ulica Momčila Gavrića u Divostinu, evo gde se seli mehanizacija JKP "Šumadija" (FOTO)

Autor: InfoKG
13:46 | Utorak, 11 06 2024

U Mesnoj zajednici Divostin ekipe JKP „Šumadija“ danas su izvele završne radove na asfaltiranju Ulice Momčila Gavrića. Za 260 metara puta utrošeno je oko 140 tona asfaltne mase.

- Uređenje puteva je prioritet svih prioriteta svakog sela, gradskih i prigradskih naselja. Sela su nam jako bitna i ovo je jedno od prvih asfaltiranja na seoskom području u ovoj godini, a u narednom periodu planiramo da asfaltiramo puteve u još desetak sela. To je i prosek na godišnjem nivou, a nadležna uprava uz saglasnost gradonačelnika daje prednost selima u kojima do sada nisu izvođeni radovi na putnoj infrastrukturi. Lokalna samouprava trudi se da podjednako izađe u susret svakome, rekla je članica Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada, Snežana Živanović Katić. 

Ekipe JKP „Šumadija“ do kraja nedelje počinju radove na Ulici Svetog Nikole u Cerovcu, nakon toga na obilaznici u Stragarima i to je plan za prvu polovinu godine, najavila je Živanović Katić i, apelujući na strpljenje, poručila da su svi putevi bitni i da će sve biti urađeno u skladu sa finansijskim mogućnostima i raspoloživom mehanizacijom izvođača.

Šef Sektora niskogradnje JKP „Šumadija“, Marko Radisavljević, naveo je da je za asfaltiranje 260 metara Ulice Momčila Gavrića utrošeno oko 140 tona asfaltne mase i najavio da će, ukoliko vremenske prilike dozvole, ekipe ovog preduzeća do kraja nedelje asfaltirati Ulicu Marka Miljanova u Centru i Deligradsku ulicu u Erdogliji.

Galerija slika