InfoFoto: kragujevac.rs

Asfaltirana Ulica Blagoja Obrenovića u Uglješnici, u planu Stragarska i Topolska

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 16 09 2022

Ulicu Blagoja Obrenovića u Uglješnici asfaltirali su radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” u dužini od 120 metara, a za te namene je iz gradske kase potrošeno 1,7 miliona dinara. 

Nakon završenih radova u ulicama Milutina Lukovića i Kapetana Darka Kostića, radnici JKP Šumadija danas su završavili asfaltiranje Ulice Blagoja Obrenovića. 

Nadam se da su građani zadovoljni jer su posle više decenija dobili asfalt ispred svojih kuća. Ali ove investicije nisu samo ulaganje u podizanje standarda života građana u ovom delu grada već imaju i značaj u bezbednosnom smislu”, rekao je zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović i podsetio koliko je problema bilo posle obilnih padavina jer se kameni materijal iz ove i drugih paralelnih ulica slivao na glavni magistralni put Kragujevac –  Topola.

Gradonačelnik Dašić i svi predstavnici u Skupštini grada obećali su da radovi i asfaltiranje neće biti samo u izbornim godinama, što smo u protekle dve godine pokazali. Tempom, kojim se sada radi, sustižemo sav onaj period kada ovih radova nije bilo. U ovoj mesnoj zajednici u narednom periodu u planu je asfaltiranje još dve ulice Stragarske i Topolske”, najavio je Mladenović.

Ulica Blagoja Obrenovića u Uglješnici asfaltirana je u dužini od 120 metara. 

U okviru pripremnih radova urađen je mašinski iskop tamponske podloge, valjanje posteljice, ugrađen je kameni materijal, a nakon ugradnje 75 tona asfaltne mase uradiće se bankine od kamenog materijala”, izjavio je rukovodilac Sektora niskogradnje u JKP Šumadija, Marko Radisavljević.

Iz gradske kase za asflatiranje ove ulice potrošeno je 1,7 miliona dinara. 

Ovo je samo jedna u nizu asfaltiranih ulica i drugih radova koji su rezultat rada novog saveta ove mesne zajednice. U planu za sledeću godinu je da pored asfaltiranja, uradimo fekalnu i kišnu kanalizaciju, uradimo trotoare i osvetlimo svaku ulicu na teritoriji naše mesne zajednice”, kaže član Saveta MZ Uglješnica, Joško Stanković. 

Dodaje da se važnost asfaltiranja ovih ulica ogleda u tome jer izlaze na glavnu, Avalsku ulicu, u koju se nakon obilnih padavina, slivao sav kameni materijal i ugrožavao bezbednost u saobraćaju. 

Ovim će biti zadovoljni ne samo građani MZ Uglješnica već i svi građani Kragujevca. U MZ Uglješnica živi oko pet hiljada stanovnika i uglavnom se susreću sa infrastrukturnim problemima, ali mi smo tu da ih zajednički rešavamo uz podršku grada”, istakao je član Saveta MZ Uglješnica.

Galerija slika