InfoFoto: Arhiva

BESPLATNI ultrazvučni pregledi za žene u ATD-u

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 03 11 2022

Akcija besplatnih ultrazvučnih pregleda za žene, starosti od 25 do 45 godina, biće održana u subotu, 5. novembra, u specijalističko-konsultativnoj službi Doma zdravlja, na prvom spratu ATD-a. Akciju organizuje Udruženje građana za edukaciju i podršku ženama u borbi protiv raka dojke “Volja“ u saradnji sa kragujevačkim Domom zdravlja Kragujevac. 

Veliko nam je zadovoljstvo što pružamo podršku udruženju “Volja” u smislu preventivnih pregleda žena koje su u bliskom srodstvu sa ženama koje su obolele i leče se od karcinoma dojke. Radićemo ultrazvučne preglede koji mogu da otkriju promenu, odnosno, tumor u ranoj fazi bolesti i to podrazumeva da će lečenje biti efikasnije, kraće i uspešnije, kao i da će rehabilitacija biti kraća i bez invaliditeta. Dva naša radiologa obaviće u subotu ultrazvučne preglede dojki za sugrađanke koje su se preko udruženja „Volja“ prijavile, po rasporedu i terminima koje je ovo udruženje napravilo”, kazala je zamenica direktora Doma zdravlja Kragujevac, prim. dr Slavica Lončar.

Suzana Đorđević iz Udruženja „Volja“ kazala je da veliki broj Kragujevčanki ima svest o tome da treba da urade skrining preglede. 

Nama se javio veliki broj žena i nastojaćemo da u saradnji s Domom zdravlja Kragujevac i dalje organizujemo ovakve akcije. U subotu će biti pregledano 20 žena, ali ćemo se truditi da u što skorijem periodu bude pregledano još zainteresovanih sugrađanki”, rekla je Đorđević.

Na ultrazvučni skrining mogu se prijaviti žene od 20 do 45 godina u čijoj porodici je neko imao karcionom dojke, kao i žene koje nikada do sada nisu bile na ultrazvučnom skriningu.

Za više informacija, kao i za prijavu za preglede, dostupne su Facebook i Instragram stranice Udruženja „Volja“.