InfoFoto: Arhiva - InfoKG

BIRAČKI SPISAK: Kragujevčani mogu izvršiti uvid, upis, brisanje

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 03 11 2023

Gradska uprava za ljudske resurse, opšte i zajedničke poslove grada Kragujevca, saglasno Odluci o raspisivanju izbora za narodne poslanike i Odluci o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji, koji će se održati 17. decembra 2023. godine, izlaže na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Kragujevca.

Gradska uprava poziva građane sa prebivalištem odnosno boravištem na teritoriji Grada Kragujevca da mogu da izvrše uvid u birački spisak, podnesu zahtev za upis, brisanje iz biračkog spiska, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku. To mogu da učine svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova, sve do 1. decembra 2023. godine do ponoći kada će birački spisak biti zaključen. Građani Republike Srbije mogu da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak i putem internet portala Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na internet adresi upit.birackispisak.gov.rs unošenjem podatka o JMBG-u i br. lične karte birača.

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku u biračkom spisku podnosi se Gradskoj upravi za ljudske resurse, opšte i zajedničke poslove grada Kragujevca, (zgrada organa Grada Kragujevca - treći sprat, kancelarija br. 304).

Radi uvida u birački spisak i podnošenja zahteva za promene u biračkom spisku sa sobom obavezno poneti ličnu kartu, a po potrebi i druge dokaze. 

Sve detalje Javnih oglasa možete pročitati OVDE.