InfoFoto: kragujevac.rs

Botanička bašta bogatija za 50 novih stabala

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 23 12 2022

U okviru projekta "Zdravih 50 za zdrav grad" , studenti Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu posadili su 50 zimzelenih stabala u Botaničkoj bašti. 

Projekat sadnje finansirao je Grad Kragujevac koji je obezbedio stabla jele, smreke, tuje i čempresa. Ovo nije prvi put da studenti doprinose očuvanju prirodne sredine u našem gradu. Nedavno je u saradnji sa studentima FIN Univerziteta u Kragujevcu zasađeno 20 platana u Divostinu.

"Na ovaj način smo želeli da studentima damo vetar u leđa da doprinesu očuvanju prirodne sredine u našem gradu", rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu prirode i životne sredine.

"Naše je zadovoljstvo što obrazujemo svesne mlade ljude koji pored studija i profesionalnog obrazovanja imaju odgovornost i doprinose očuvanju životne okoline. Svako stablo kad god se posadilo je dobrodošlo", izjavila je prof. dr Marija Stanić, dekan PMF Univerziteta u Kragujevcu.

"U okviru projekta "Zdravih 50 za zdrav grad" podržavamo ekologiju i ozelenjavamo naš grad", rekao je Nikola Milanović, predsednik Unije studenata PMF-a.

Ovo nije jedini projekat koji je Unija studenata PMF-a realizovala uz podršku grada, već se iz godine u godinu trude da realizuju afirmativne projekte, da svako od kolega da svoj doprinos i za fakultet i za grad.