InfoFoto: printscreen/youtube

Da bi vratio dug, krenuo u pljačku prodavnice: Uhapšeni razbojnik i podstrekači (VIDEO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 04 09 2019

Kragujevačka policija uhapsila je N. R (1996) za koga se sumnja da je pokušao da opljačka jednu trgovinsku radnju u naselju Bubanj, maskiran i preteći šrafcigerom prodavačici, koja mu je, uz neverovatnu pribranost i hrabrost, pružila otpor i oterala ga. Slobode su lišeni i A. B. (1984) i M. P. (1990) kao njegovi podstrekači, jer im je N. R. dugovao novac, koji je trebalo da obezbedi ovom pljačkom trgovinske radnje koju su oni tipovali.

N. R. (1996) iz Kragujevca uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju. Policija je uhapsila i A. B. (1984) i M. P. (1990) iz Kragujevca, osumnjičene da su u saizvršilaštvu podstrekli N. R. da izvrši krivično delo.

NEVEROVATNA HRABROST PRODAVAČICE SPREČILA KRAĐU: Razbojnik uperio nož u nju, a ona se ovako odbranila (VIDEO)

Sumnja se da je N. R. 2. septembra oko 23  ušao maskiran u jednu samostalnu trgovinsku radnju u Kragujevcu i, uz pretnju šrafcigerom, od četrdesetdvogodišnje radnice tražio novac. Kada je ona počela da doziva vlasnika radnje, osumnjičeni je  pobegao, saopštava policija. Na snimku bezbednosnih kamera koji je InfoKG juče objavio, vidi se da se ova hrabra žena suprotstavila razbojniku gađajući ga gajbom za piće uprkos tome što je on nasrtao na nju i pretio ošrtim predmetom. 

A. B. i M. P. se sumnjiče da su od N. R. tražili novac na ime duga, kao i da su osmotrili radnju u kojoj se radnica nalazila sama, a potom nagovorili N. R. da izvrši razbojništvo.   

Policija ih je ubrzo identifikovala i uhapsila. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.  

U videu koji sledi pogledajte kako se sve to izdešavalo.