Info

Da li će i u Kragujevcu biti PRODUŽENO RADNO VREME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA?

Autor: Jovana Mladenović
13:22 | Ponedeljak, 28 09 2020

Republički krizni štab doneo je danas odluku da će u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru radno vreme biti produženo do 23 sata. Od Gradske uprave potražili smo odgovor da li se ova odluka odnosi i na Kragujevac, u kome je još uvek na snazi vanredna situacija, međutim jasnog tumačenja nema. 

Što se tiče odluke Republičkog kriznog štaba o produžetku radnog vremena kafića i restorana u zatvorenom prostoru do 23 sata, detalji će biti poznati nakon objavljivanja u Službenom glasniku. U svakom slučaju produžetak radnog vremena ne odnosi se na gradove i opštine gde je na snazi vanredna situacija, navodi se na sajtu Grada Kragujevca.

Po logici stvari, ako je reč o produžetku radnog vremena, to bi trebalo da znači da će i kragujevački restorani i kafići moći da primaju goste do 23, a ne do 21 čas, kada je reč o unutrašnjem prostoru.

Na taj način su bile tumačene i sprovođene i ranije odluke Kriznog štaba.

POSEDNJI APEL

Povoljna epidemiološka situacija u Kragujevcu može da se održi samo ako se svi pridržavamo propisanih mera. Međutim, u danima pre i tokom vikneda bilo je različitih proslava, ne samo u privatnoj režiji, nego i u ugostiteljskim objektima. Tim povodom Gordana Damnjanović članica Gradskog veća i koordinatorka svih aktivnosti vezanih za inspekcijski nadzor u poštovanju protivepidemijskih mera, uputila je još jedan apel svim sugrađanima koji planiraju određene proslave i okupljanja, da od toga odustanu, jer u Kragujevcu još uvek na snazi vanredna situacija, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Kragujevca. Ovo je, kako se navodi, poslednji apel našim sugrađanima da vode računa o zakonskoj regulativi i uredbama Vlade Srbije po kojoj je članom 9a zabranjeno okupljanje više od 30 lica u jedinicama lokalne samouprave gde je na snazi vanredna situacija.