InfoFoto: Ilustracija

Da li ste se prijavili za 100€? Do sada je to učinilo oko 2,5 miliona građana

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 14 05 2020

Za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra posredstvom sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs) do sada se prijavilo oko 2,47 miliona građana, izjavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a prenose nacionalni mediji. Dodaje da je to, uz 1,9 miliona penzionera koji tu pomoć dobijaju direktno, skoro četiri i po miliona građana. Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će isplata pomoći penzionerima početi sutra, a novac će moći da podignu u subotu. Podsetio je da od sutra građani mogu da se prijave i preko kol-centra. 

Svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji od juče mogu da se prijave za pomoć od 100 evra posredstvom sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs). Od sutra će biti omogućena prijava za jednokratnu novčanu pomoć i preko kol centra, čiji će brojevi biti naknadno objavljeni. Građani se za 100 evra mogu prijaviti do 5. juna. Za pomoć ne treba da se prijavlјuju penzioneri i primaoci socijalne pomoći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se do sada za 100 evra prijavilo 2.470.000 punoletnih građana. Dodao je da se taj broj građana prijavio onlajn, a da telefoni za kol centar još nisu počeli sa radom. Vučić kaže i da je to, uz 1,9 miliona penzionera koji tu pomoć dobijaju direktno, skoro četiri i po miliona građana.  

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će isplata pomoći penzionerima početi sutra, a da će novac moći da podignu u subotu, dok će za ostale građane ići sukcesivno.  

"Na svakih pet dana ćemo isplaćivati one koji su se prijavili", rekao je juče za RTS Siniša Mali. 

Mali očekuje da će, pošto je rok za prijavlјivanje 5. jun, i poslednjoj osobi koja se prijavi novac biti isplaćen nekoliko dana posle isteka tog roka. 

Ministar finansija je rekao da je u budžetu za pomoć građanima predviđeno oko 60 milijardi dinara. 

Izvor: Nacionalni mediji