InfoFoto: kragujevac.rs

Dašić javno ispratio svoje pomoćnike na nove funkcije: Ko će ih naslediti?

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 19 12 2022

Gradonačlenik Nikola Dašić je čestitao i javno ispratio svoje doskorašnje pomoćnike Aleksandra Miloševića i Zorana Rajovića na funkcije državnih sekretara. Naglasio je da će mu oni sada biti savetnici, ali da za to, kako kaže, neće primati naknadu. Za sada nije poznato ko će i da li će neko biti postavljen na funkcijama koje je ovaj dvojac obavljao u Gradskoj upravi. 

U prethodnih dvadesetak dana gradonačelnik Kragujevca je ostao bez dva svoja pomoćnika koji su odlukom Vlade postavljeni na funkcije državnih sekretara. Pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije, Aleksandar Milošević postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja. Pomoćnik gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima, Zoran Rajović postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja.

Gradonačelnik Nikola Dašić smatram da je postavljanje dvojice njegovih pomoćnika na funkcije državnih sekretara važna potvrda dobre saradnje grada Kragujevca i dobrog odnosa sa državnim organima. 

Moram da naglasim već se jako dugo vidi i primećuje da imamo odličnu podršku vrha države i to se najbolje i vidi kroz  čitav niz projekata u gradu Kragujevcu, koji su završpeni, u toku ili su najavljeni. Na ovaj način kada sada imamo dodatna dva predstavnika u izvršnoj vlasti, a podsetiću da je mesto državnog sekretara izuzetno operativno i važna i bitna funkcija u Vladi Republike Srbije, Kragujevac je još bolje konektovan sa izvršnom vlašću Srbije i u tom smislu se nadam da i naš grad, ali i čitava Srbija ima veći podsticaj i sa ovakvim kadrovima i sa svima nama zajedno da gura još bolje, brže, dalje. Očekujem od Rajovića i Miloševića da pokažu na tim pozicijama u ministarstvima šta su Kragujevčani, šta mogu da urade, da iznesu i da guraju svoj grad dalje”, rekao je Dašić.   

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Milošević zahvalio se Dašiću na ukazanom poverenju i podsetio na projekte u kojima je učestvovao dok je bio na funkciji u Gradskoj upravi, a to su infrastrukturno opremanje indsutrijske zone Sobovica – MIND park, gde trenutno radi preko 1.500 ljudi, Plata pravde, stanovi za pripadnike snag bezbednosti, Drđavni data centare, Centri izvrsnosti, rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika i fasada u centralnom gradskom jezgru. Pomenuo je i još dva projekta na kojima je radio i kaže da su veoma značajna, a reč je o budućoj izgradnji Severne obilaznice oko grada Kragujevca i nove železničke pruge Sobovica – Lužnice – krak Batočina. 

Kao državni sekretar Ministarstva zdravlja ja ću biti zadužen za kapitalne projekta u oblasti zdravstva. Tu se pre svega misli na četiri klinička centra, izgradnju Tiršove 2, Torlaka, nove bolnice u Valjevu. Što se tiče grada Kragujevca napravljen je plan vezanmo za taj segment projekata iz oblasti zdravstva i u narednom periodu biće konkretnih rezultata”, rekao je Milošević.   

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, Zoran Rajović rekao je da je za Kragujevac veoma važno da ima što više predstavnika u institucijama Republike Srbije. Dodaje da će kao državni sekretar, iako će biti zadužen za čitavu teritoriju Srbiji, biti u stalnom kontaktu sa predstavnicima grada Kraguujevac i pomagati u oblastima za koje je zadužen, a to su rad, boračka i socijalna pitanja.  

Već sam održao dosta sastanaka i razgovora sa direktorima institucija socijalne zaštite i resornom članicom Gradskog veća i napravili smo plan o daljim aktivnostima. Želim da istaknem da ćemo zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem predstavljati jedan tim i da ćemo i u narednom periodu zajednički raditi za dobrobit svih Kragujevčana i da pokušamo da damo svoj doprinos i Milošević i ja na novim pozicijama da rešimo što više mogućih problema koje grad Kragujevac ima”, rekao je Rajović. 

Gradonačlenik Nikola Dašić rekao je da će Aleksandar Milošević i Zoran Rajović od sada biti i njegovi savetnici, ali da za to neće primati naknadu. Na pitanje ko će i da li će neko naslediti funkcije njegovih pomoćnika koje je obavljao ovaj dvojac, Dašić nije konkretno odgovorio.  

Videćemo u narednom periodu, kako budemo procenili, shodno kvalitetu kadrova koje imamo na raspolaganju”, zaključio je Dašić.