InfoFoto: kragujevac.rs - Arhiva

Dašićev pomoćnik postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 28 11 2022

Pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije, Aleksandar Milošević postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja. 

Milošević je bio deo garniture i nekadašnjeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, potom Radomira Nikolića i do sada Nikole Dašića.

U politiku je ušao kao kadar stranke G17+, pa je promenio dres i prešao u Srpsku naprednu stranku.  

Od 2008. bio je izvršilac za opšte poslove u kabinetu gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, a 2012. postavljen je za organizatora za stručne poslove u kabinetu zamenika gradonačelnika Nebojše Zdravkovića. U fotelju šefa kabineta gradonačelnika Radomira Nikolića seda 2015., dok je 2020. izabran za sekretar sekretarijata za međunarodnu i unutrašnju saradnju, poslove protokola i saradnju sa medijama.
Sada sa funkcije pomoćnika gradonačelnika Nikole Dašića za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije odlazi na mesto državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja. 

Inače, Aleksandar Milošević rođen je u Kragujevcu 1979. Diplomirani je ekonomista. 

Zanimljivo je da je na početku karijere bio zaposlen u kragujevačkoj filijali Uprave za trezor i da je 2013. bio i rukovodilac kancelarije direktora Poreske uprave Republike Srbije.