InfoFoto: kragujevac.rs - Arhiva

Dašić smenio Kovačevića sa funkcije pomoćnika gradonačelnika

Autor: InfoKG
21:15 | Utorak, 28 06 2022

Pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju Boris Kovačević smenjen je sa te funckije odlukom prvog čoveka Kragujevca Nikole Dašića. 

Razlog je, prema rečima Dašićevog šefa kabineta Aleksandra Lazovića, “drugačije sagledavanje načina rada i funkcionisanje resora na kome se nalazio dosadašnji pomoćnik gradonačelnika”, piše Glas Šumadije.

U vesti, čak, moglo bi da ne bude ništa neobično da sam Kovačević, sat vremena pre njenog objavljivanja o tome pojma nije imao. Na pitanje novinara portala Glas Šumadije – da li je tačno da je smenjen, odgovorio je da je na putu i da, koliko zna, nije. Očigledno je da nije znao.

A o tome da će biti smenjen moglo se naslutiti nakon formiranja još jedne odborničke grupe u Skupštini grada, čiji je inicijator bio Boris Kovačević. U odoborničkoj grupi Šumadijski blok 21 – Kragujevačka priča su Nebojša Abadić, Dragana Kapor i Marko Gavrilović.

Reč je odbornicima koji su u gradski parlament ušli na listi Veroljuba Stevanovića „Svi na ovu stranu“ i koji su, odmah nakon lokalnih izbora 2020. godine napustili Zajedno za Šumadiju i formirali posebnu odborničku grupu. Odbornici Kragujevačke priče u novembru prošle godine pristupili su stranci Rasima Ljajića a sam Kovačević je tada izjavljivao da ne želi da obmanjuje javnost i da „ideja „Kragujevačke priče” nema dodirnih tačaka sa strankom Rasima Ljajića“.

Izvor: Glas Šumadije