InfoFoto: JKP Šumadija

Deca učila o reciklaži u 34 kragujevačka vrtića (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 17 04 2023

Javno komunalno preduzeće “Šumadija“ u protekla dva meseca organizovalo je u 34 kragujevačka vrtića edukativne interaktivne radionice o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada i značaju reciklaže za decu predškolskog uzrasta. 

Tradicionalno, i ove godine, JKP Šumadija uspešno je realizovalo još jedan projekat o reciklaži u kragujevačkim predškolskim ustanovama. U okviru projekta održano je 50 edukativnih interaktivnih radionica u 15 državnih i 19 privatnih vrtića, kojima je prisustvalo oko 1.200 mališana predškolskog uzrasta.

Radionice su bile prilagođene uzrastu dece koja su kroz igru i interaktivnu komunikaciju pokazali izuzetno interesovanje. Posebno su bili aktivni u interaktivnoj igri u kojoj su primenili usvojeno znanje kroz odlaganja sličica sa predmetima od plastike, tetra paka, limenki, stakla, papira i kartona u ponuđene kantice žute, crvene ili plave boje. Vrlo rado su odgovarali na pitanja, iznosili zapažanja i komentarisali loše ponašanje pojedinaca na temu zaštite životne sredine. Tokom druženja sa mališanima zapazili smo da već poseduju saznanja o ovim temama, što ukazuje na činjenicu da iz godine u godinu sve više pažnje vaspitači poklanjaju edukaciji dece o načinu i značaju pravilnog odlaganja ambalažnog otpada u za to posebno opredeljene posude”, saopšteno je iz JKP “Šumadija”.

Svim učesnicima radionica Javno komunalno preduzeće “Šumadija” poklonilo je po bojanku sa pesmicom i ilustracijama na temu ekologije i značaja očuvanja životne sredine.

Galerija slika