InfoFoto: Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu - medf.kg.ac.rs

Dekan FMN Vladimir Jakovljević dobio priznanje u Indiji za promociju i istraživanja u oblasti kardiovaskularnih nauka

Autor: InfoKG
13:40 | Utorak, 20 02 2024

Dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i predsednik Evropske sekcije za kardiovaskularna istraživanja, prof. dr Vladimir Jakovljević dobio je u Indiji priznanje za promociju istraživanja u oblasti kardiovaskularnih nauka. 

U Jodhpuru u Indiji u toku je drugi zajednički sastanak indijskih ogranaka dve najvažnije svetske organizacije u oblasti kardiovaskularnih istraživanja: International Society for Heart Research (ISHR) i International Academy of Cardiovaskular Sciences (IACS).

Na poziv organizatora, dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, prof. dr Vladimir Jakovljević, predsednik Evropske sekcije za kardiovaskularna istraživanja, održao je pozivno predavanje i dobio priznanje "Prof. Rakesh C. Kukreja oration award" za promociju i istraživanja u oblasti kardiovaskularnih nauka.

Priznanje mu je uručio prof. Naranjan Dhalla, osnivač i doživotni Izvršni direktor IACS. Rezultati Centra za predklinička i funkcionalna istraživanja Fakulteta medicinskih nauka, koji okuplja veliki broj mladih istraživača, a kojim rukovodi upravo dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević, uveliko su prepoznati i priznati kako kod nas tako i u svetu.

U tome ide u prilog i činjenica da je upravo ovaj tim nedavno nagrađen visokim priznanjem Univerziteta u Kragujevcu - Svetosavskom nagradom.