InfoFoto: Printscreen - RTK

Đorđević: Proizvodnja novog modela automobila u Kragujevcu kreće na vreme

Autor: InfoKG
09:30 | Ponedeljak, 10 04 2023

Isporuka opreme za proizvodnju električnog automobila u Kragujevcu i njeno instaliranje ide predviđenom dinamikom i potpuno je realno da će novi model iz ovdašnje fabrike izaći prema planu, sredinom 2024. godine, izjavio je za RTK predsednik Samostalnog sindikata u Kragujevcu, Saša Đorđević.

Stelantis grupa, čiji je deo FCA, i Vlada Srbije prošle godine postigli su sporazum o finansiranju električnog automobila koji će se od 2024. godine proizvoditi u Kragujevcu.

U pogone kragujevačke fabrike stigla je nova oprema za proizvodnju i radi se temeljno na realizaciji plana i projekta transformacije, kao i na njenom blagovremenom uvođenju. 

Lično očekujemo da če sve to biti urađeno na vreme. Još dosta posla nas čeka u celom ovom ciklusu, ali to je nešto što s ene može uraditi za kratko vreme. To je kompleksna priča i jednostavno mora da bude u ovom vremenskom intervalu. Čeka nas takođe i prijem novih radnika i sve ide po nekoj planiranoj dinamici, tako da u narednom periodu ćemo imati zaista dosta posla, a i verujem da će na kraju rezultat biti takav da mi u Kragujevcu ćemo moći da se pohvalimo da imamo zaista jedan gotov proizvod kakav za sada niko u regionu nema”, izjavio je Đorđević. 

U Samostalnom sindikatu podsećaju da će oko 150 radnika koji su se odlučili sa rad u Slovačkoj i Poljskoj, po završetku obaveza u inostranstvu, biti angažovani u kragujevačkoj fabrici. 

Izvor: RTK