InfoFoto: Arhiva - kragujevac.rs

Doček Srpske nove godine uz vatromet, 100.000 za prvorođenu bebu

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Sreda, 12 01 2022

U Kragujevcu za doček Srpske nove godine neće biti organizovan koncert na nekom od trgova, ali su iz Gradske uprave za InfoKG potvrdili da će tačno u ponoć biti vatrometa sa krova gradske kuće.  Pored toga, prvorođena beba u Kragujevcu u Novoj godini po Julijanskom kalendaru dobiće od grada poklon čestitku u vrednosti od 100.000 dinara.

Broj novozaraženih u Kragujevcu se u odnosnu na kraju prošle godine sada udesetostručio. Tada je na dnevnom nivou beleženo između 30 i 40 novih slučajeva, a danas više od 400. Verovatno da je to jedan od razloga zbog kog ove godine neće biti koncerta na nekom od kragujevačkih trgova za doček Srpske nove godine.

Međutim, iako koncerta neće biti, tačno u ponoć sa krova gradske kuće biće ispaljen vatromet. To su potvrdili za InfoKG iz kragujevačke Gradske uprave.  

Lokalna samouprava godinama unazad daruje prvorođenu bebu u Novoj godini i po Gregorijanskom i po Julijanskom kalendaru. Tradicija je nastavljena i ove godine, kada je prvorođena beba u 2022. dobila od grada poklon čestitku u vrednosti od 100.000 dinara, a takav slučaj će biti i za prvu bebu rođenu u Novoj godini po Julijanskom kalendaru.