InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Donacija za FK Divostin

Autor: InfoKG
14:00 | Nedelja, 30 04 2023

U okviru kontinuiranih ulaganja u amaterski sport, klubove i opremu za igrače, Grad Kragujevac nastavlja da podržava i doniranjem sredstava za rešavanje problema navodnjavanja fudbalskih terena. Tim povodom Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport posetio je Fudbalski klub Divostin.

"Zadovoljstvo je videti da postoje klubovi i kolektivi za čiji opstanak je uključeno čitavo selo, da ni iz čega klub danas ima zgradu, svoje svlačionice sa tuševima, a sve je do napravljeno upravo trudom i angažovanošću meštana sela Divostin, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Naravno, kada vidite ovakav trud, kada vidite ljude koji žele da ulože sopstvena sredstva u podizanje sporta u svom mestu, Grad će uvek stati iza takvih sportskih kolektiva. U ovom slučaju želimo da pomognemo u vodosnabdevanju fudbalksog terena i uz finansijsku pomoć grada verujem da ćemo za najviše mesec i po dana videti potpuno drugačiju sliku ovde".

Nedaleko od fudbalskog terena u Divostinu je areteski bunar a sredstva u visini od 200 hiljada dinara koje je dobio od grada,  klub će upotrebiti za postavljanje mreže za prskanje samog terena.

"Do sada nismo imali načina ni mogućnosti da održavamo fudbalski teren kad je u pitanju navodnjavanje i zato je bilo nemoguće igrati fudbal ovde tokom letnjih meseci, kaže Zoran Rakić, sekretar FK Divostin. Sada, zahvaljujući donaciji, uspećemo to da prevaziđemo i dobijemo dobar teren tokom čitave sezone. Pored rada i ulaganja, meštani Divostina nam pomažu donacijama i na tome smo zahvalni kao i igračima na zalaganju i neodustajanju od fudbala u dosadašnjim okolnostima. Sredstva ćemo upotrebiti za navodnjavanje terena i već za neko vreme teren će potpuno drugačije izgledati, rekao je Zoran Rakić zahvaljujući se predstavniku grada na razumevanju i podršci. Klub je osnovan 1950. godine tada pod imenom Omladinac a kasnije smo ponovo pokušavali ali nismo uspevali duže da istrajemo. Od 2009. godine do danas smo bez pauze u igri i takmičenjima, trenutno na sredini tabele u prvoj gradskoj ligi".