InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Opremu za treniranje dobio i KK Basket Top

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 07 10 2023

Podrška koju Grad Kragujevac pruža košarkaškim klubovima doniranjem opreme za treniranje nastavljena je uručenjem sportskih rekvizita jednom od najstarijih kragujevačkih privatnih klubova iz koga su potekli mnogi uspešni igrači saveznog ranga i inostranih ekipa, KK Basket Top.

"Ovakvim ulaganjem želimo pre svega da podržimo amaterski sport i rad sa mališanima od najranijeg uzrasta, kao i da skrenemo pažnju da je Gradu bitan način na koji deca odrsataju, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, predajući opremu klubu u fiskulturnoj sali Prve tehničke škole. Čak iako sutra svi oni ne postanu profesionalci ili vrhunski šampioni, moramo podržati amaterski sport zbog zdravlja, druženja, socijalizacije. Stalo nam je da od naših najmlađih sugrađana stvorimo ljude koji će jednog dana znati da pruže pomoć i budu primer drugima, da pokažemo kako sport na dobar način menja decu i pretvara ih u prave ljude", poručio je Stevović.

Trener i osnivač KK Basket Top, Saša Milojević, kaže da je klub za 32 godine, koliko postoji, prvi put dobio ovakvu podršku. On je istakao da najvećim uspehom smatra to što je većina polaznika ovog kluba ostala u sportu. Neki od njih su treneri i sudije, neki ljubitelji sporta i zdravog načina života i mislim da je u današnje vreme to veliki uspeh, rekao je Milojević, dodavši da i dalje imaju ambicije i želju da se bave mladim ljudima i na neki način pomognu njihov razvoj.