Info

Dvodnevni kamp za decu na Bešnjaji (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 08 08 2022

U organizaciji grada Kragujevca i Planinarsko–ekološkog kluba Gora, na Bešnjaji je organizovan dvodnevni kamp za decu uzrasta od 8 do 15 godina. Cilj kampa je upoznavanje dece sa prirodom, ali i socijalna interakcija između štićenika Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“ i dece iz sportskih klubova i osnovnih škola u Kragujevcu. 

Nakon zimskog kampa na Kopaoniku, deca su ovog puta imala priliku da upoznaju prirodne lepote nadomak grada.

Kampu je prisustvovalo dvadesetoro dece, među kojima i osmoro štićenika Centra „Kneginja LJubica“. 

- Pokrovitelj kampa je grad Kragujevac i ovog puta smo želeli da približimo deci planinarski sport i PEK Goru kao jedan od stubova tog sporta, da se deca druže u prirodi, ali i da nauče nešto novo – rekao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport.

- PEK Gora je za decu organizovala zip lajn, razne ležaljke, imamo i kvadove na raspolaganju, tako da im je bilo veoma zanimljivo, a grad Kragujevac nastaviće sa organizacijom ovakvih kampova, poručio je Stevović.

Prema rečima Nikole Pantovića predsednika PEK Gora, pored igre deca su imala priliku da obiđu okolinu hodajući stazama kojima idu pravi planinari i nauče neke osnove preživljavanja u prirodi. Tokom dvodnevnog kampa, deca su prošla planinarskim stazama, koje u dužini od 60 kilometara, uređuje PEK Gora. U dvorištu će imati priliku da kroz igru, prezentacije i pokazne vežbe nauče osnove planinarstva i kvalitetno provedu vreme bez mobilnih telefona.

Instruktori PEK Gora i vaspitačice Centra „Kneginja LJubica“, potrudili su se da deci ovo kampovanje ostane dugo u sećanju. U cilju promocije sporta i zdravih stilova života, lokalna samouprava će za štićenike Centra „Kneginja LJubica“ u narednom periodu obezbediti odgovarajuću opremu za bavljenje sportom, kao i lakši pristup sportskoj infrastrukturi.

Galerija slika