InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Dvorište porodice Mrvić u Šumaricama najlepše u 2023. u Kragujevcu

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 02 08 2023

Tabla sa natpisom „Najlepše dvorište 2023.“ biće postavljena u domaćinstvu porodice Mrvić u naselju Šumarice, ovogodišnjeg pobednika manifestacije “Otvorena dvorišta”, koju još od 2007.godine uz podršku grada Kragujevca i saradnji sa partnerima realizuje Gradska turistička organizacija. 

Brigu o dvorištu svakodnevno vodi Jelena Mrvić, koja kaže da je ono prostrano, neformalno uređeno dvorište, ali lepo i bajkovito sa puno detalja i pretežno zelenila.

Na svečanosti u zgradi Gradske uprave dodeljene su i nagrade domaćinstvima koja su osvojili nagrade u kategorijama izbora za najlepše etno, park dvorište i najlepši detalj.

Po oceni žirija koga su činili predstavnici Centra za strna žita i razvoj sela, GTO, sektora Zelenilo JKP „Šumadije“ i Dunav osiguranje, prvo mesto za najlepši detalj pripalo je Zorici Stamenović iz Poskurica, za najlepše etno dvorište Ratku Jovanoviću iz Vlakče a za najlepše park dvorište Milanu Stošiću iz Erdeča.

Uz zahvalnost na učešću u manifestaciji „Otvorena dvorišta“, Tanja Veljović iz GTO Kragujevac čestitala je dobitnicima nagrada istakavši da je i ove godine žiri imao veoma težak zadatak, jer je od preko 30 prijavljenih domaćinstava morao da odabere najbolje po tri najbolja u četiri kategorije. Podsetivši da je cilj ove manifestacije doprinos zaštiti životne sredine, a kroz uređenje i ulepšavanje životnog kutka i razvoj seoskog turizma, ona je pozvala ovogodišnje učesnike, ali i sve druge zainteresovane da se prijave i sledeće godine.

Inače, pored pehara i tabli, dobitnicima su uručeni i pokloni koji će im pomoći da uređuju svoja dvorišta - suncobrani, roštilji, baštenske makaze, creva, kofice. Nagrađeni su dobili i vaučere za „Biblioteku kod Milutina“, karte za bazene i pozorišne predstave.