Info

Vodička tura “Kragujevac u Prvom svetskom ratu”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 01 06 2018

Vodička tura “Kragujevac u Prvom svetskom ratu” biće organizovana sutra, a polazak autobusa je zakazan za 12 sati od Trga kod krsta. Tura obuhvata panoramsko razgledanje grada, posetu Metinom brdu i Memorijalnom kompleksu „Slovačko groblјe“ u Šumaricama. Cena karte je 250 dinara. 

Gradska turistička organizacija Kragujevac organizuje vodičku turu “Kragujevac u Prvom svetskom ratu” u godini obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata. 

Učesnici vodičke ture imaće priliku da čuju priču o značajnim ličnostima i događajima koji su obeležili sudbinu grada, posebno u prvoj godini rata. Vodič će govoriti i o sudbini pojedinih Kragujevčana, o članicama stranih lekarskih misija, herojskim delima vojnika i civila, zatim o prvom oborenom neprijatelјskom avionu, o čuvenoj kompoziciji „Marš na Drinu“, ali i o Slovacima koji su živote izgubili u našim Šumaricama. Ova vodička traje oko dva sata”, saopšteno je iz Gradske turističke organizacije Kragujevac.

Zainteresovani građani mogu da se prijave i dobiju sve informacije u Turističko informativnom centru, koji se nalazi na platou nekadašnje Robne kuće Beograd, ili pozivom na broj telefona 034/335-302.