InfoFoto: Za Kragujevac - ZNAMO SE! Dr Miroslav Stojanović Džiga

Džiga potpisao peticiju podrške studentima FILUMA-a: “Gradska vlast da im ustupi nekadašnju zgradu Suda”

Autor: InfoKG
11:38 | Subota, 27 01 2024

Dr Miroslav Stojanović Džiga, nosilac liste Za Кragujevac - Znamo se! na proteklim izborima i predsednik novoformiranog Lokalnog pokreta Za Кragujevac – Znamo se!, potpisao je peticiju podrške studentima FILUM-a i tom prilikom je pozvao gradsku vlast da odmah, bez odlaganja ustupi nekadašnju zgradu suda na trgu Vojvode Radomira Putnika Filološko-umetničkom fakultetu univerziteta u Кragujevcu.

Sa tim rešenjem bi se vratila mladost i život u Centar grada. Na renoviranom trgu studenti bi mogli da organizuju muzičke svečanosti, književne večeri i druge kulturne sadržaje čime bi obogatili kulturnu ponudu grada Кragujevca.

Sramota je za Кragujevac da se studentima dodele objekti koji nezadovoljavaju nijedan standard za odvijanje nastave, da se potceni čitav Кragujevački univerzitet time što profesore i studente teraju u ruinu, dok se Gradska vlast priprema da se useli u praznu zgradu suda pored već postojeće zgrade gradske uprave od preko 6000m² Lokalni pokret Za Кragujevac - Znamo se! stavlja na raspolaganje studentima FILUM-a svoje prostorije u Кarađorđevoj ulici za prikupljanje potpisa”, navodi se u saopštenju dr Miroslava Stojanovića Džige.