InfoFoto: InfoKG

Edukacija i druženje: Obeležen dan MUP-a, Kragujevčani u velikom broju posetili manifestaciju u Velikom parku (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:45 | Nedelja, 04 06 2023

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i policije, u Velikom parku danas se održava taktičko-tehnički zbor, u organizaciji ovdašnje Policijske uprave i u saradnji sa kragujevačkom Upravom za vanredne situacije i Žandarmerijom iz Kraljeva. 

Najradosniji i najbrojniji posetioci su deca i tinejdžeri, koji su bili u prilici i da se upoznaju sa policajcima, vide pokazne vežbe određenih jedinica MUP-a i razgledaju opremu.

- Pripadnici Policijske uprave u Кragujevcu, Odreda Žandarmerije i Uprave za vanredne situacije u Кragujevcu, ovaj za nas važan dan, obeležavaju zajedno sa svojim sugrađanima, a posebno onim namlađima koji su kao što vidite došli u velikom broju da upoznaju policajce koji su tu da ih čuvaju i brinu da budu bezbedni. Njima smo danas omogućili da sednu u policijska i vatrogasna vozila i na motocikle, uključe svetlosnu i zvučnu signalizaciju, čemu su se posebno obradovali. Iskoristili smo priliku i da im ukažemo koliko je važno da budu dobri drugari i čuvaju jedni druge, kao i da smo mi tu za njih i zbog njih i da uvek mogu da nam se obrate za pomoć. Građani su, tokom taktičko-tehničkog zbora, mogli da vide naše automobile i deo opreme, koju koristimo u svakodnevnom radu. Кoristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su danas sa nama i da im poručim da nam njihova podrška mnogo znači, rekao je Dragan Tomić, v.d. načelnika odeljenja policije PU Kragujevac. 

Galerija slika