InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Udesi na Maloj vagi, otvoren Kreativni park, pomoć za malu Nedu, posao za 260 nezaposlenih, besplatna pravna pomoć…

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 16 04 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Učenici odeljenja II/3 Osnovne škole “Stanislav Sremčević” ponovo na nastavi, nema kraja udesima na Maloj vagi, rešenje kružni tok, požar u Drači u magacinu ulja, otvoren Kreativni park, pomoć za lečenje male Nede, privremeni posao za 263 nezaposlenih kroz javne radove, inspekcija u Kragujevcu našla najdrastičniji primer - 7 od 7 radnika "na crno", čišćeno priobalje Gružanskog jezera, načelnik policije Momčilo Krsmanović: Kragujevac je bezbedan grad, besplatna pravna pomoć ugroženim građanima na Pravnom fakultetu, Kragujevčani se grabe za najtvrđa jaja, “Milanović inženjering” uspostavio saradnju sa albanskom „Delia grupom“…

Učenici odeljenja II/3 Osnovne škole “Stanislav Sremčević” od jutros su ponovo na nastavi, pošto su roditelji od direktora dobili pisanu potvrdu da će im deca biti bezbedna. Kompletnu vest pročitajte ovde: Učenici OŠ “Stanislav Sremčević” ponovo u klupama.

Na raskrsnici na Maloj vagi gotovo svakodnevno se dogodi po jedna saobraćajna nezgoda. Rešenje za ovaj problem je svakako kružni tok, čija je izgradnja ranije najavljivana, a još uvek nije ni započeta. Opširnije o ovoj temi ovde: Nema kraja udesima na Maloj vagi: Šta je sa kružnim tokom?

U Drači nadomak Kragujevca izbio je požar u magacinu, u kom se nalazilo oko 50.000 litara ulja u burićima. Povređenih nema, pričinjena je materijalna šteta. Opširnije ovde: Gori magacin ulja u Drači.

U Kragujevcu je svečano otvoren Kreativni park, koji se nalazi na prostoru između bazena i Fakulteta inženjerskih nauka. Kompeltnu vest pročitajte ovde: Otvoren Kreativni park od 500.000 evra.

Neda Kujundžić, šestogodišnja Kragujevčanka koju očekuje transplantacija matičnih ćelija, uspela je zahvaljujući humanim ljudima da prikupi novac za rehabilitaciju u Slovačkoj, a sugrađani će njeno dalje lečenje moći da pomognu na humanitarnom koncertu koji će biti organizovan 16. maja u sportskoj hali "Park". Kako možete da pomognete maloj Nedi pročitajte ovde: Mala Neda putuje u Slovačku na rehabilitaciju, uskoro humanitarni koncert u Kragujevcu jer je očekuje i transplantacija.

Do kraja meseca privremeni posao dobiće 263 nezaposlenih iz Kragujevca, među kojima 125 osoba sa invaliditetom, a kroz javne radove po konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje. Opširnije ovde: Privremeni posao za 260 nezaposlenih.

U dvodnevnim nadzorima, koje je sproveo Inspektorat za rad širom Srbije, u Kragujevcu je zabeležen jedan od najdrastičnijih primera neprijavljivanja zaposlenih - u jednom ugostiteljskom objektu svih sedam radnika, koliko je zatečeno na poslu, radilo je "na crno". Kompletnu vest pročitajte ovde: Inspekcija u Kragujevcu našla najdrastičniji primer: 7 od 7 radnika "na crno".

U zajedničkoj akciji grada Kragujevca i opštine Knić čišćeno je priobalje Gružanskog jezera. Opširnije o akciji pročitajte ovde: Čišćeno priobalje Gružanskog jezera, potrebne ozbiljnije mere za sprečavanje zagađenja izvora sa kog piju Kragujevčani.

Za portal InfoKG prvi čovek kragujevačke policije, Momčilo Krsmanović, priča o stanju bezbednosti u gradu, najfrekventnijim krivičnim delima i kako do njih dolazi, narkoticima, da li su sređeni problemi sa tučama i pucnjavama, kakvo je stanje sa saobraćajem, na šta se građani žale... Šta je sve Krsmanović izjavio za naš portal pročitajte ovde: InfoKG sa načelnikom PU Momčilom Krsmanovićem: "Kragujevac je bezbedan grad".

U okviru Pravne klinike na Pravnom fakultetu kragujevačkog Univerziteta studenti će, pod nadzorom profesora, asistenata i advokata, od srede, 19. aprila, pružati besplatnu pravnu pomoć i podršku određenim ugroženim kategorijama građana. Opširnije ovde: Besplatna pravna pomoć u Kragujevcu.

Kragujevčani su na Veliki petak okupirali tezge sa jajima i bojama. Šta su građani najviše kupovali za Uskrs pročitajte ovde: Kragujevčani se grabe za najtvrđa: Od morkinih jaja jača samo drvena, hit neonske boje.

Kragujevačka kompanija „Milanović inženjering“ i albanska „Delia grupa“ potpisale su u Tirani Ugovor o partnerstvu i zajedničkom nastupu na projektima izgradnje vodovodnih sistema i postrojenja za preradu otpadnih voda i vode za piće u Albaniji. Kompletnu vest pročitajte ovde: “Milanović inženjering” uspostavio saradnju sa albanskom „Delia grupom“.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.