Info

Edukacija i druženje: Pripadnici Uprave za vanredne situacije u OŠ "Mirko Jovanović" (FOTO)

Autor: InfoKG
13:38 | Sreda, 15 05 2024

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu održali su edukaciju učenicima petog i šestog razreda Osnovne škole “Mirko Jovanović” o postupanjima u vanrednim situacijama. 

U okviru redovnih aktivnosti kragujevačka Uprava za vanredne situacije organizovala je edukaciju dece u Osnovnoj školi “Mirko Jovanović”. Cilj edukacije je bio obuka dece iz oblasti vanrednih situacija, kao i podizanje znanja i svesti o toj oblasti.

Jedna od osnovnih uloga Uprave za vanredne situacoje je i preventivno delovanje, odnosno upoznati naše najmlađe sugrađane kako da se ponašaju u slučaju požara, zemljotresa, poplava ili bilo kojeg vanrednog događaja. Drago nam je da je na ovoj edukaciji bio veliki broj dece koji su svojim interesovanjem i pitanjima svakako nadogradili svoje znanje iz ove oblasti”, izjavio je načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović. 

Inače, kragujevačka Uprava za vanredne situacije tokom cele godine organizuje edukaciju najmlađih i taktičko-pokazne vežbe kako bi ih upoznali sa poslom koji obavalju vatrogasci.

Galerija slika