InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Evo kada se očekuje tender za nastavak radova na rekonstrukciji ZGRADE TRŽNICE

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 16 08 2023

Raspisivanje tendera za nastavak radova na rekonstrukciji matične zgrade Tržnice u rekosntrukciji očekuje se polovinom septembra tekuće godine. 

Ovo su za InfoKG rekli iz JKP Šumadija i dodali da je u toku završni postupak vršenja tehničke kontrole separata izmena projekta za završetak radova na matičnom objektu. Po dobijanju odobrenja, isti će biti poslat CEOP-u na dalju kontrolu saglasno zakonskoj regulativi. 

Separat izmene projekta za matičnu zgradu je u poslednjoj fazi tehničke kontrole, nakon čega će se pristupiti pokretanju postupka javne nabavke za završetak radova, navode iz preduzeća.

Što se tiče trećeg dela koji je prvobitnim projektom bio predviđen za podzemnu garažu, donet je nov urbanistički projekat za čitavu celinu i tim projektom je predviđena prenamena podzemne garaže u poslovni prostor, tako da još uvek nije naručen Separat izmene projekta za podzemnu garažu, odnosno poslovni prostor. 

Podsetimo, JKP Šumadija dobila je saglasnost Skupštine grada da uzme kredit od milion evra kako bi se radovi na Tržnici priveli kraju. Opširno na: JKP Šumadija uzima kredit od MILION € ZA TRŽNICU - da li bi trebalo da plaćaju svi Kragujevčani ili SNS pita opozicija