InfoFoto: Grad Kragujevac - Arhiva

Evo kako će izgledati NOVI STADION “Čika Dača”: Vučić najavio početak izgradnje (FOTO)

Autor: InfoKG
15:15 | Četvrtak, 16 02 2023

Izgradnja novog stadiona “Čika Dača” trebalo bi da počne najkasnije za tri meseca. To je prilikom jučerašnje posete Kragujevcu najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. 

Izgradnja novog stadiona “Čika Dača” najavljivana je prethodnih godina nekoliko puta, ali radovi još uvek nisu počeli. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Kragujevcu ,eđu projektima za naš grad pomenuo je i stadion.

Imajući u vidu da je dobijena građevinska dozvola i završena projektna dokumentacija, najkasnije za tri meseca krenuće izgradnja stadiona „Čika Dača“ što će za Šumadince i Kragujevac biti jedan od najvećih i najvažnijih razvojnih projekata“, rekao je Vučić.

Ukoliko se to obistini, stadion “Čika Dača”, izgrađen 1957., uskoro će biti srušen, a na njegovom mestu biće izgrađen novi velelepni stadion. Prostiraće se na površini od 26.000 kvadrata. Imaće oko 20.000 mesta, a tribine će biti natkrivene. 

Stadion će se graditi po svim UEFA standardima, koji će omogućiti odigravanje najzahtevnijih međunarodnih fudbalskih utakmica. 

Kako je ranije najavljivano, država će u izgradnju novog stadiona u Kragujevcu uložiti 70 miliona evra.

Galerija slika