InfoFoto: Laki Lazarević i Facebook

Evo kako izgleda renovirani vrtić “Bambi” (FOTO)

Autor: InfoKG
17:00 | Petak, 12 02 2021

Rekonstrukcija vrtića “Bambi” i centralne kuhinje u kojoj će se pripremati obroci za 1.800 dece konačno je nakon dve i po godine, zbog problema sa izbođačem radova, završena, a za te namene je utrošeno 139 miliona dinara. Tim povodom gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić danas je simbolično predao ključeve direktorki Predškolske ustanove “Nada Naumović” Milki Simić. Očekivani datum povratka dece u vrtić je 22. februar, a početak rada kuhinje u prvoj nedelji marta.

Rekonstrukcija vrtića „Bambi“ jedna je od najlepših investicija u našem gradu, jer je reč o prostoru uređenom za naše najmlađe. Veoma smo zadovoljni što je pored rekonstrukcije samog objekta vrtića Bambi, po Hasap standardu preuređena kuhinja u kojoj se pripremaju obroci za oko 1.800 kragujevačkih mališana, ugrađen protivpožarni alarm i postavljeno sve što je potrebno kako bi naša deca bila zaštićena i bezbedna tokom boravka u vrtiću”, rekao je Dašić. 

Grad je u rekonstrukciju ovog objekta uložio 81 milion dinara, a Ministarstvo privrede 39 miliona, dok je u obnavljanje kuhinje Ministarstvo zaduženo za demografsku i populacionu politiku posebno investiralo 13 miliona, a lokalna samouprava nešto više od dva miliona dinara.

Rekonstrukcija objekta je podrazumevala tri celine, zgradu administracije, vrtić „Bambi“ i centralnu kuhinju Predškolske ustanove „Nada Naumović“. Rekonstrukcijom kuhinje osposobljen je ranije neiskorišćen podrumski deo, tako da su dobijene nove kuhinjske celine koje će sa savremenom opremom i aparatima omogućiti daleko efikasniju organizaciju rada i sam rad kuhinjskog osoblja. Po završetku probnog perioda i obuke osoblja, kuhinja će početi da radi u prvoj nedelji marta, kada će za devet obdaništa PU „Nada Naumović“  biti vraćen stari režim ishrane”, kazala je Milka Simić.  

U vrtiću „Bambi“ zamenjena je stolarija, rekonstruisani podovi i plafoni, toaleti, elektromreža, postavljeni protivpožarni alarmi, centralizovana klima i interfon.

Galerija slika