Info

Falsifikovali šta su stigli: Kragujevčani pravili lažne evre i dokumenta stranih država (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
16:02 | Sreda, 18 01 2017

Zbog falsifikovanja novca, ličnih dokumenata i kartica osiguranja, kako naše države, tako i Hrvatske, Italije, Poljske i Slovenije, uhapšena su dvojica Kragujevčana, a lice koje je izrađivalo lažne novčanice je indentifikovano i za njim se traga.

Pripadnici kragujevačkog MUP-a uhapsili su sugrađane M.S.(41) i S.S.(57), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, a M.S. i falsifikovanje novca.

Sumnja se da je M.S. polovinom decembra 2016. godine nabavio 11 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 50 evra u nameri da ih stavi u opticaj. Sumnjiči se i da je nabavio i napravio 32 komada lažnih domaćih i stranih ličnih isprava. Polovina dokumenata su falsifikovane vozačke dozvole, lične karte i zdravstvene knjižice Republike Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i drugih država, dok drugu polovinu čine lične karte i vozačke dozvole naše države. Sva ova dokumenta napravljena su po narudžbini.

Kako se sumnja, S.S. je od M. S. nabavio lažnu italijansku vozačku dozvolu i karticu osiguranja, koje je nameravao da koristi prilikom privremenog boravka u Austriji. Policija je od S.S. oduzela sve falsifikovane novčanice i dokumenta.

Osoba koja je izrađivala lažni novac je identifikovana i policija za njom intenzivno traga.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu.

Galerija slika