InfoFoto: InfoKG

Fasada bočnog zida Zgrade sa atlasima ni posle 7 meseci nije urađena - Nadležni: Problem i dalje kablovi!?

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Utorak, 20 02 2024

Ni sedam meseci nakon proglašenja kraja radova na sanaciji fasade Zgrade sa atlasima, bočni zid, koji je ostao neuređen, nije dobio novo ruho, iako su nadležni najavili da će to biti urađeno. Kako kažu za InfoKG, i dalje se čeka da se uklone sporni kablovi.

Kada su u julu prošle godine skele oko Zgrade sa atlasima skinute i gradilište bilo raspremljeno, Kragujevčani su ostali začuđeni što radovi, koji su i zvanično proglašeni gotovima, nisu obuhvatili i gore pomenuti bočni zid. 

Nakon burnih reakcija javnosti, nadležni su tada dali objašnjenje zašto je to tako i obećali da će i ovaj segment sanacije biti odrađen:

- Projektom rekonstrukcije fasade zgrade sa atlasima predviđena je i sanacija bočnog zida objekta. S obzirom na to da se na njemu nalazi veliki broj kablova koji snabdevaju strujom čitav kompleks, a da se pored zgrade sa atlasima nalazi objekat sa krovnom konstrukcijom na koju nije bilo moguće postaviti fasadu, izvođač je pokušao da angažuje više ekipa alpinista, koji bi radove izveli spuštajući se sa krova. Procenjeno je, da zbog njihove bezbednosti to nije bilo moguće da se uradi. Kada EPS izmesti kablove, Grad će sanirati i bočni deo fasade zgrade sa atlasima.

Portal InfoKG raspitao se sada u Gradskoj upravi dokle se stiglo sa ovim poslom, s obzirom na to da se ne vidi da su ikakvi radovi u toku. 

U kratkom odgovoru nismo dobili nikakve nove informacije - i dalje se, kažu, čeka da se uklone kablovi, pa će se pristupiti sanaciji.

Očigledno je da nadležni ne mare mnogo za izgled ove fasade kad za 7 meseci nisu našli za shodno da se pozabave kablovima i dovrše sanaciju. Ili igraju na kartu zaborava od strane sugrađana?!