InfoFoto: InfoKG

Skinute skele: Konačno vidimo kako izgleda sanirana fasada ZGRADE SA ATLASIMA (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:15 | Utorak, 11 07 2023

Sanacija fasade takozvane zgrade sa atlasima, koja je počela u martu 2022. godine, konačno je privedena kraju, ako je sudeći po tome da su skinute skele i da se gradilište uveliko rasprema. Rok za završetak radova koji je uveliko probijen, podsetimo, bio je 150 dana. Do objave ovog teksta nismo dobili informaciju iz Gradske uprave da li su baš svi radovi okončani i kada će im i zvanično biti proglašen kraj.

Ovo je tek druga od 22 fasade koliko je obećano da će biti obnovljeno, a još u 2021. godini trebalo je da bude urađeno 9.

Portal InfoKG već je u više navrata pisao o nerealizovanim obećanjima povodom broja saniranih fasada i probijenim rokovima za radove koji su u toku. 

Podsećanja radi, Grad Kragujevac najavio je 2020. godine revitalizaciju 22 fasade na objektima koji su spomenici kulture u starom gradskom jezgru. U prvoj fazi, trebalo je da bude obnovljeno njih 9 i to u toku 2021. godine. Ipak, svedoci smo da su do danas završene samo fasade na zgradi nekadašnje Prosvete i upravo na takozvanoj zgradi sa atlasima. 

Galerija slika