Info

FMN obeležio 41 godinu postojanja, diplome i zlatnici najboljim studentima (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Ponedeljak, 10 12 2018

Fakultet medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu obeležio je juče 41 godinu postojanja i krsnu slavu, Svetog Alimpija Stolpnika. Dekan, prof.dr Vladimir Jakovljević, izrazio je želju da u što kraćem vremenskom roku fakultet dobije novi prostor u okviru Centra izvrsnosti. Svečanost je bila i prilika da FMN nagradi najbolje diplomce i studente.

Godine 1977., 9. decembra, ova visokoškolska ustanova počela je sa radom, prošavši od tada mnoge etape svog razvoja. Danas je razvijena viskoškolska ustanova koja ostvaruje studijske programe na sva tri nivoa studija i razvija naučno-istraživački i stručni rad u obrazovno-naučnom polju medicinskih nauka. Do danas je na FMN diplomiralo 4005 doktora medicine, 95 doktora stomatologije, a diplomu magistra farmacije dobilo je 627 diplomaca. Osnovne strukovne studije završilo je 465 strukovnih sestara, 445 strukovnih fizioterapeuta i 123 strukovnih farmaceutskih tehničara. 

Dekan FMN, prof.dr Vladimir Jakovljević, je istako da očekuje da u narednom periodu fakultet nastavi svoj put na razvoju nauke, jačanju studijskih programa i izrazio želju da u što kraćem vremenskom roku dobije novi prostor u okviru Centra izvrsnosti. 

Prof.dr Vladimir Jakovljević potpisao je i Sporazum o saradnji sa dekanom Medicinskog fakulteta iz Podgorice, prof.dr Miodragom Radunovićem, koji podrazumeva definisanje konkretnih programskih aktivnosti i jaču saradnju u oblasti nastave, razmenu studenata i nastavnika i zajednička istraživanja. 

Ova svečanost bila je prilika da FMN nagradi najbolje diplomce i studente na svim studijskih programa, po godinama studija. Najbolji diplomci u školskoj 2017/2018 godini su: sa IAS medicine Irfan Ćorović prosečna ocena 9,78, sa IAS farmacije Marija Milenković prosečna ocena 9,92, sa IAS stomatologije Sanja Vujović prosečna ocena 9,79, sa OSS strukovna medicinska sestra Jelena Nikolić sa prosečnom ocenom 9,45 i strukovni terapeut Katarina Radović sa prosečno ocenom 9,72. Diplome i zlatnike uručio im je dekan prof. dr Vladimir Jakovljević.

Prikazan je i film koji je predstavio nastanak, razvoj i aktuelni trenutak na fakultetu. 

U muzičkom delu programa nastupio je Kvartet umetničkog ansambla ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Galerija slika