InfoFoto: Arhiva

Globalno selo u “Plazi”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 26 07 2019

Volonteri iz Turske, Rusije, Maroka, Tunisa, Egipta, Singapura, Kanade, Azerbejdžana, Grčke i Kine predstaviće Kragujevčanima kulturu, običaje i tradiciju svojih zemalja na manifestaciji pod nazivom "Globalno selo", koja će biti održana sutra od 17 časova u Šoping centru “Kragujevac Plaza”. 

Živeti raznolikost jeste jedna od glavnih ideja AIESEC-a i putem ovog događaja ljudi imaju mogućnost da osete kako je to živeti negde drugde, van Srbije, kakve običaje imaju drugi, kako razmišljaju, po čemu smo slični, a po čemu se razlikujemo. "Globalno selo" oživljava ideju da je ceo svet zapravo jedno veliko, globalno selo i inspiriše nas da razumemo i cenimo jedinstvenost i različitost među nama, da na taj način damo pozitivan doprinos našem društvu. Omogućite sebi prilike da u jednom danu upoznate toliko kultura i uživate u čarima ovogodišnjeg Globalnog sela”, poručuju  iz AIESEC-a.

AIESEC organizuje manifestaciju “Globalno selo” u okviru programa volonterskih praksi. AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u više od 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.