Info

Gorela kuća na Pivari, evakuisane dve osobe

Autor: InfoKG
23:55 | Petak, 24 03 2023

Iz požara u kući na Pivari, koji je večeras izbio oko 22 časa, evakusane su dve osobe, od kojih se jedna nagutala ugljen-monoksidom i ekipa Hitne pomoći je zbrinula i prevezla u Univerzitetski klinički centar. Potvrdio je za InfoKG načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović. Brzom i efikasnom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i sprečeno je njegovo širenje na druge objekte. 

Vatrogasci su oko 22 časa dobili dojavu da gori kuća u ulici Milana Blagojevića u naselju Pivara. Na lice mesta upućeno je 11 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila, 

“Dolaskom na lice mesta požar je bio u razbuktaloj fazi i zahvaćena je bila krovna konstrukcija. Površina požara oko 150 metara. Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje požara na susedne objekte. Dva lica su evakuisana, a jedno lice se nagutalo ugljen-monoksidom i prevezeno je Univerzitetski klinički centar Kragujevac”, izjavio je za InfoKG načelnik ovdašnje Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović. 

Požar je lokalizovan u 22:20 časa, a trenutno se radi na dogašivanju prostora u kome se nalazi veća količina peleta. 

Uzrok požara biće poznat nakon uviđaja, koji će obaviti pripadnici kragujevačke Policijske i Uprave za vanredne situacije.