InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Grad donirao dron i alpinističku opremu Upravi za vanredne situacije (FOTO)

Autor: InfoKG
13:15 | Četvrtak, 16 11 2023

Grad Kragujevac je ovdašnjoj Upravi za vanredne situacije donirao dron i alpinističku opremu, namenjenu za različite akcije spasavanja. 

Donaciju koju smo dobili od Grada u vidu kvalitetne i vredne opreme značajno će unaprediti naš rad i ovom prilikom se zahvaljujem u ime Uprave na ukazanom poverenju. Imamo dosta opreme, ali je ova oprema savremenija i ubrzaće naš rad i efikasnost. Reč je o letelici, dronu T30 koja ima velike mogućnosti pretrage terena u zavisnosti od potrebe i od situacije za koju nam je potreban, kako na otvorenom tako i u objektima. Dobili smo i alpinističku opremu koja se koristi za spasavanje, evakuaciju ugroženih lica sa visina i dubina, a ujedno i za obezbeđivanje samih spasilaca koji rade na visinama. Ova oprema je jako važna za uspešnost zadatka, ali nam je važna i saradnja sa građanima da bismo zadatak završili na obostrano zadovoljstvo”, poručio je komandir smene Vatrogasno spasilačke brigade Kragujevac, Dejan Stojanović.

Predsednik Privremenog organa Kragujevca, Nikola Dašić prilikom uručenja opreme poručio je da je saradnja grada sa Upravom za vanredne situacije odlična i jako važna, jer je reč o službi koja se bavi jednim od najvažnijih poslova -  spasavanjem ugroženih lica.

Grad poštuje njihov rad jer su uvek uz nas kada su u pitanju poplave, požari i druge vanredne situacije u kojima treba spasavati živote. Ponosni smo na sve uspehe koje su postigli. Pored intervencija na našoj teritoriji pomagali su i drugim zemljama prilikom nepogoda koje su zadesile Tursku i Grčku. Naš tim je i tada bio na visini zadatka”, izjavio je predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, Nikola Dašić.

Inače, pripadnici kragujevačke Uprave za vanredne situacije u proseku godišnje imaju oko 1.500 intervencija u Šumadijskom okrugu. Najčešće su to požari i poplave.

Galerija slika