InfoFoto: RTK

Građevinska dozvola poslednji korak ka izgradnji Dečjeg odmarališta na Bešnjaji

Autor: InfoKG
12:05 | Sreda, 22 02 2023

Izgradnja Dečjeg odmarališta „Bogdan Milanović“ na Bešnjaji trebalo bi uskoro da počne, a poslednji korak ka realizaciji ovog projekta je dobijanje građevinske dozvole, piše RTK.

Uređenjem odmarališta biće stvoreni uslovi za razvoj Bešnjaje kao turističke destinacije i banjskog lečilišta.

Iako je parcela na Bešnjjaji, na kojoj će biti izgrađeno Dečje odmaralište, u javnoj svojini grada Kragujevca, ona teritorijalno pripada Jagodini.

Zbog toga će građevinsku dozvolu izdati nadležna služba ovog grada, a okončanje te procedure očekuje se uskoro. Nakon toga slede pripremni, a potom i bazični radovi na izgradnji objekta.

Nekadašnje odmaralište na Bešnjaji, koje je uklonjeno zbog neispunjavanja bezbednosnih standarda, bilo je jedno od omiljenijih među Kragujevčanima.

Izgradnjom novog biće pokrenut niz aktivnosti usmerenih na oživljavanje turizma na ovom području i promociju Bešnjaje kao vazdušne banje.
Procenjena predračunska vrednost izgradnje objekta iznosi blizu 90 miliona dinara.

Polovinu tog iznosa obezbedio je grad Kragujevac, a ostatak novca je donirao naš sugrađanin Slavoljub Milanović, koji je i pokrenuo inicijativu za izgradnju odmarališta, u znak sećanja na prerano preminulog sina Bogdana.

Obaveza grada je da obezbedi nedostajuću komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu. 

Izvor: RTK