InfoFoto: Ilustracija

GREJNA SEZONA počela u Beogradu, evo kada će u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Ponedeljak, 12 10 2020

Zbog prognoziranog pada spoljašnje temperature vazduha, koja će biti ispod 12 stepeni Celzijusa, u Beogradu je danas počela grejna sezona, preneli su nacionalni mediji, dok će Kragujevčanim radijatori biti topli od sutra ujutru, izjavili su za InfoKG u Energetici.

Grejna sezona zvanično bi trebalo da stratuje 15. oktobra, ali u slučaju kada su spoljašnje temperature vazduha ispod 12 stepeni Celizijusa sa isporukom toplotne energije se počinje pre. Zbog toga je danas, kako su preneli nacionalni mediji, "Beogradskih elektrana" saopštila da svi toplotni izvori prelaze u režim proizvodnje i isporuke toplotne energije potrošačima.

Kada Kragujevčani mogu da očekuju da će im radijatori biti topli? Odgovor na to pitanje dobili smo u Energetici, iz koje su za InfoKG saopštili da će u Kragujevcu isporuka toplotne energije početi sutra ujutur. 

Sve je spremno za početka grejne sezone. Mi imamo obavezu da od 1. oktobra budemo spremni i da u skladu sa vremenski prilika otpočenom isporuku toplotne energije. S obzirom na to da su se stvorili vremenski uslovi, da spoljašnja temperatura bude ispod 12 stepeni Celzijusa dva dana zaredom, od sutra ujutru počinje grejna sezona u Kragujevcu. Nadam se da su korisnici pripremili sekundarne instalacije, na šta smo u prethodnom periodu apelovali posredstvom medija”, izjavio je za InfoKG direktor tehnologije u Energetici, Srđan Đokić.    

Prema Đokićevim rečima, Kragujevčani od sutra ujutru od 6 sati mogu da očekuju da im radijatori budu topli, ukoliko je sve kako treba sa sekundarnim instalacijama. Dodaje i da će u zavinosti od spoljašnje temperature vazduha zavistit da li će biti celodnevnog grejanja. 

Iz Energetike zaključuju da na zalihama ima dovoljno energenata, kao i da su već potpisani ugovori sa dobavljačima za isporuku istih i narednih meseci.