Info

Hotel “Kragujevac” dobija novi izgled (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 24 08 2018

Hotel “Kragujevac” dobiće novi izgled do juna 2021. godine, pošto su u toku radovi na dogradnji ovog objekta, površine od 3.000 kvadratnih metara. U okviru dograđenog prostora nalaziće se po dva lokala i igraonice, sedam apartmana, podzemna garaža i novi restoran sa letnjom baštom. Vrednost investicije je oko dva miliona evra, nezvanično saznaje InfoKG. 

Dogradnja hotela “Kragujevac” počela je sredinom juna ove godine. Investitor je “Nova Sicilijana”, a izvođač radova firma “Evro trgovina i izgradnja” iz Vlasotinca. Hotel Kragujevac će biti proširen na još 3.000 kvadratnih metara. 

Plan je da se izgrade dva lokala, sedam apartmana, dve igraonice, a ispod novoizgrađenog prostora nalaziće se i podzemna garaža. Prostor koji je dat u zakup jednoj banci biće pretvoren u restoran sa letnjom baštom. Predviđeno je i da bude urađen još jedan ulaz u hotel “Kragujevac” i to iz Pešačke zone. 

Pojedini građani negodovali su na ovu dogradnju, prvo zbog toga što je posečeno nekoliko borova ispred hotela “Kragujevac”, a potom jer smatraju da će ona narušiti njegov izgled. Međutim, kako portal InfoKG saznaje, na dograđenom delu biće urađena fasada u staklu, pa će hotel “Kragujevac” dobiti novi izgled, moderniji.  

U planu je da se nakon građevinskih radova prostor ispred hotel “Kragujevac” oplemeni, pa će pored postojećih borova, biti zasađeno i tropsko cveće.    

Prema nezvaničnim informacijama, za dogradnju i uređenje ovog prostora biće utrošeno oko 2 miliona evra. Rok za završetak radova na dogradnji hotela “Kragujevac” je 13. jun 2021.

Galerija slika